Корисні продукти, що призводять до зайвої ваги

Корисні продукти – основа здорового життя і гарного вигляду. Проте слід памятати про допустиму порцію і правила вживання їжі. Адже навіть овочі, фрукти, каші та молочні продукти можуть призвести до набирання зайвої ваги.

Вівсяна каша
Вівсянка у вигляді пластівців, яку запарюють окропом – це порожні вуглеводи. Вони не дають тривалого відчуття ситості, провокують стрибок рівня цукру в крові, після чого через короткий час виникає почуття сильно голоду. Дієтологи радять тверду вівсянку, яку треба варити. Допустима норма її споживання близько 250 грамів в день.

Ягоди-фрукти
Солодкі ягоди та фрукти містять багато цукру, тому загрожують зайвою вагою. Варто обмежитися 1-2-ма несолодкими яблуками, зеленими бананами або до 300 грамів ягід у першій половині дня. Особливо небезпечні для фігури солодкий кавун, виноград і хурма.

Усі овочі, крім картоплі, – низькокалорійні, швидко насичують шлунок, збагачують раціон клітковиною, що сприяє схудненню. Але буряк, кукурудза, морква і зелений горошок стимулюють підвищення рівня цукру в крові, що ускладнює зниження ваги. Дієтологи радять їсти їх у першій половині дня і не більше за 100 грамів за один прийом.

Горіхи
Це досить жирний продукт: на 100 грамів волоських горіхів в середньому припадає 65,2 грама жиру. А добова норма жирів для людини становить 80-100 грамів, з яких 40% мають бути рослинними. Тому, дозволити собі можна лише кілька горіхів на день.

Кисломолочні напої
Кефір, йогурт, кисле мооко, ряжанка вважаються здоровою їжею,  попри те, що вони мають певну жирність і містять цукор у фруктових наповнювачах. Норма вживання таких продуктів на день – не більше за 250-300 грамів. Дієтологи радять пити йогурт чи кефір на ніч: це покращить сон і метаболізм.
24tv

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *