Закон про захист персональних даних не про Обленерго писаний?

На це звернув увагу Володимир ВАКАРЮК, член БГО та голова ГО «Європейський рух». Адже в законі йдеться (ст. 11 п.3) про те, що базу даних можна формувати тільки за  згодою громадян. Натомість у договорах Обленерго йдеться, що бази даних вже ними обробляються. Хоча своєї згоди на те ніхто зі споживачів не давав. Це – по-перше, а по-друге, має зазначатися прізвище посадової особи, яка відповідає за збереження  персональних даних в цій організації. Та цього, на жаль, теж ніде не має.

А ще п. Вакарюк не може зрозуміти, чому на документах Обленерго ніде немає ні герба нашої держави, ні самого слова Україна. Хотілося б почути від зверхників «Чернівціобленерго» – чому так?  Адже йдеться про офіційні документи…

Нагадаємо ще одну малоприємну ситуацію з цією організацією. Коли Обленерго подавав позов до суду на газету, то дуже некоректно скористався даними зі ЖРЕПів, на території яких проживають авторки публікації. У документах, поданих до суду, були довідки, видані ЖРЕПами нібито на вимогу їхніх синів. Це була чистої води фальсифікація та порушення Закону України «Про захист персональних даних».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Закон про захист персональних даних не про Обленерго писаний?”