Роман Перуцький виступив в Чернівцях



26 жовтня в залі органної та камерної музики Чернівецької філармонії виступили професор Роман Перуцький (орган) та Катажина Фейнер (скрипка). 

Роман Перуцький(фото з сайту видання Deutschland )
Роман Перуцький – головний органіст Олівського собору, професор Гданської Музичної Академії, директор Польської Балтійської Філармонії у Гданську, голова товариства “Musica Sacra”.
Далеко за межами Польщі Роман Перуцький відомий як органіст-віртуоз. Він виконав більше двох тисяч програм: сольних, камерних, з симфонічними оркестрами, в дуеті з дружиною – скрипалькою Марією Перуцькою. Йому аплодувала публіка в Європі, Канаді, США, Японії і Австралії. Яскравими вершинами творчої біографії маестро стали концерти в паризькому соборі Нотрдам і кафедральному соборі Гента.
Професор Роман Перуцький очолює оргкомітети найстарішого у Польщі Міжнародного фестивалю органної музики, який проводиться в Олівському соборі, Міжнародного конкурсу ім. Я. П. Свелінка у Гданську, він є також членом журі Міжнародних органних конкурсів у Калтерні (Італія), Опаві (Чеська Республіка), Калінінграді (Росія), Парижі (Франція), численних конкурсів та фестивалів у Польщі.
Роман Перуцький є лауреатом Премії Культури Польщі, має багато нагород від органів влади міста Гданськ, нагороджений найвищою відзнакою Ватикану – “Pro ecclesiae et pontifice” та Орденом святого Сильвестра, які вважає своїми найвищими нагородами.

(фото з сайту видання Deutschland
http://www.myheimat.de/schwabmuenchen/kultur/exzellenter-musiker-aus-danzig-gab-ein-orgelkonzert-d96054.html )

Катажина Файнер, Роман Перуцький та Юрій Гавриляк, ведучий концерту.


В програмі вечора органної музики звучали твори Ф. Ліста, Й.-С. Баха, Г.Ф. Генделя, Ф.В. Маркуля та сюїта Аноніма ХV століття.

Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *