Без труб і барабанів та партійних прапорів

Саме так вчора у Хотині відбулося відкриття реконструйованої дитячо-юнацької спортивної школи.  Завдяки участі у проекті Фонду братів Кличків  «Старт до успіху!», школа отримала найбільші капіталовкладення з часу її заснування у 1958 році.

Червону стрічку перерізав засновник благодійної організації Віталій Кличко, якого більше п’яти сотень людей чекали 2 години. І хоча «залізний кулак» Віталія  може захистити не тільки себе, охоронців з ним було більш ніж достатньо. До тіла Кличка було важко пробратися навіть журналістам.

–Перемога – в усьому, не лише у спорті – наша мета. Але з перемогами не народжуються – їх здобувають. Тому дуже важливо, що мають діти на старті. Заняття спортом у комфортних умовах під наглядом досвідчених тренерів може стати стартом до успіху. Діти будуть не лише здорові, але й зайняті, адже відтепер у них є всі умови для фізичного виховання, гармонійного розвитку та становлення як особистості, – наголосив у вітальному слові Віталій Кличко.

За рахунок коштів Фонду братів Кличків були відновлені спортивні зали, замінені вікна та гнила підлога, відремонтовані додаткові приміщення –  на суму близько 1 млн. грн. Ще на 300 тисяч грн фонд закупив спортивний інвентар й обладнання. Долучилися до доброї справи й обласна, міська та районна влада – вони взяли на себе витрати з перекриття даху, освітлення всього комплексу, ремонту одного з залів. У результаті  тут запрацювали 7 секцій, де діти до 16 років зможуть займатися гандболом, футболом, баскетболом, дзюдо, боксом, шахами та іншими видами спорту. Щомісяця в оновленій школі навчатимуться 1500 дітей з 39 населених пунктів регіону, а це 25% усіх школярів Хотинського району. Їх будуть возити до Хотина шкільними автобусами двічі на тиждень. До кінця року на базі цієї спортивної школи має розпочати свою роботу Федерація боксу та Федерація шахів.

Директор відновленої школи Анатолій Прядко щиро подякував Віталію Кличку  і подарував картину з Хотинською фортецею та символічний солом’яний пояс. Кличко вручив подяку І заступнику міського голови Хотина Миколі Головльову, з ініціативи якого й розпочалася співпраця. Вихованці школи показали свої таланти поважному гостю, а потім фотографувалися з ним на пам’ять. Після цього діти кинулися до Кличка за автографами, які він щедро роздавав.

До речі, впродовж поточного року Фонд братів Кличків відкрив оновлені спортивні школи у Кам’янець-Подільському, Горлівці, Києві. На черзі – міста Сєверодонецьк та Севастополь.

Фонд братів Кличків – всеукраїнська благодійна організація, заснована Віталієм і Володимирем Кличками у серпні 2003 року з метою створення належних умов для гармонійного розвитку підростаючого покоління України. Фонд працює з дітьми шкільного віку, студентами і молоддю, яка прагне досягти успіху в житті.

 

Наші в «Ударі». І вже з прапорами.

Після відкриття спортивної школи у місцевому будинку культури зібралися обласні активісти політичної партії «Удар», лідером якої є Віталій Кличко. Голова Чернівецької обласної організації політичної партії «Удар» Роман Ванзуряк представив присутнім керівника виборчого штабу області Євгена Луцишина. Серед активістів було багато інших знайомих облич… Зокрема, партійну міську організацію очолила президент клубу «Успішна чернівчанка» Галина Марараш.

Роман Ванзуряк повідомив, що до кінця року лідер політичної партії Віталій Кличко планує відвідати Чернівці.

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Без труб і барабанів та партійних прапорів”