Георгій ТУКА: «До контрабанди залучені військовослужбовці високого рангу. Будемо садити»

Новопризначений глава Луганської військово-цивільної адміністрації та засновник волонтерского фонду «Народний тил» Георгій Тука ніколи не працював чиновником. «Усе своє життя я намагався змінити цю країну. Ця посада просто дає мені нові можливості», – пояснив він. Єдиною умовою, що він висунув президенту, були широкі повноваження та можливість не вважатися штиком президентської команди.

За місяць до призначення Георгій Тука на прохання Порошенка створив мобільні  групи боротьби з контрабандою. Зараз в області курсує 7 бригад, є перші результати. Військоий  губернатор обіцяє, що в кінці місяця будуть гучні справи і посадки. Якщо нічого не вдасться змінити, залишить крісло губернатора.

 

…Цілі батальйони заводили під вогонь

«Я не просто опонент, я ворог цього організованого злочинного угрупування під  назвою «Партія регіонів». Уже  відкрита низка кримінальних справ – 12 – 15.

Буду ініціювати зняття кількох комбатів, які займалися контрабандою.

З тієї сторони працюють високопрофесійні працівники ФСБ. І вони пройшли це протягом двох чеченських кампаній. Цей прийом проти них використовували чеченці, коли підкуповували наших офіцерів-жебраків, а закінчувалося все тупим зливом військових підрозділів, коли цілі батальйони командири спеціально заводили під артилерійський вогонь. Технологія відпрацьована. Спочатку людині дають раз-другий-третій заробити, а потім з нього починають висмоктувати секретну інформацію, бо він опиняється на гачку. І доходить до такого ідіотизму, що наші тупоголові офіцери навіть не розуміють, чим вони  ризикують,  коли за свої послуги отримають частково налом, а частково на свої іменні  карточки. Як наслідок, їм елементарно ставлять ультиматум: «Друже, ось твоя карточка з банківською випискою.Або ти йдеш у підвал на Володимирську,або працюєш з нами».  Є факти братання, є факти договорняків. Так, військові заробляють бабло. А той, хто заробляє бабло, не здатний воювати. У нього вже інші завдання. Та інші цінності».

 

Губернаторське крісло приваблює грошима

«…Ми повинні розбудити цю сплячу, вибачайте, біомасу, якій по барабану, що відбувається довкола. Таких 75-80% населення».

«…Через ліс цієї бюрократії мені допомагав пробиратися Віктор Ткаченко з адміністрації президента. Ми з ним їхали, я його спитав: «Вітя, скажи, який у меня в розпорядженні бюджет?» Він назвав цифру, від якої я ледь не вистрибнув із машини. Я практично сам можу розпоряджатися сумою в 2,5 млрд. грн.! І ось саме довкола таких грошей крутяться інтереси. Ні для кого не секрет, що злодійство в розмірі 10% серед «білих комірців» вважається нормою. А тепер уявіть, що це 10% від об’єму всього продукту країни протягом 25 років. Але це оптимістичний прогноз, що 10%. У часи «Баті» доходило до 80%. Це був глухий кут…»

«…Ми будуємо мережу логістичних центрів для мешканців Донбасу, Луганська. Це великі торгові майданчики, де українські виробники продаватимуть свою продукцію. Це будуть зони porto franco».

З інтерв’ю Анастасії РІНГІС, УП

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *