Два центри вакцинації від ковіда діятимуть у Чернівцях: на базі «Юності Буковини» та на Калинівському ринку

Про це під час вчорашнього брифінгу сказала Наталія ГУСАК, заступниця голови Чернівецької облдержадміністрації. За її словами у цих центрах щеплюватимуть буковинців, які записалися до листа очікування в додатку «Дія».

 

Уже цими вихідними у Чернівцях запрацюють два центри масової вакцинації проти ковід-19. Один – на базі Чернівецького обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини», що на вулиці Героїв Майдану,5. Упродовж наступної суботи і неділі, тобто 12 і 13 червня, працюватимуть три вакцинальні бригади з 10:00 до 16:00. Для покращення доступу до центру вакцинації буде відкрита стоянка ЦНАПу.
Другий центр вакцинації, а точніше  мобільний вакцинальний пункт працюватиме у суботу, 12 червня, з 10:00 до 16:00 на Калинівському ринку на базі медичного пункту, що біля 5 сектору.
Щеплення проводитиметься вакциною CoronaVac, виробництва компанії Sinovac Biotech.
На сьогодні міськими вакцинальними бригадами щеплено 11 612 осіб, з яких 1 566 отримали другу дозу вакцини.
У місті працює колцентр, працівники якого запрошують на вакцинацію осіб, зареєстрованих у додатку «Дія».

Під час брифінгу Юрій Лесюк, заступник Чернівецького міського голови закликав чернівчан зробити все, щоби зустріти небезпечну хвилю коронавірусної інфекції, спрогнозованої на осінь, у всеозброєнні. Він зокрема сказав: «Насправді, вакцинація – це метод доказової медицини, який перевірений віками, завдяки якому була подолана така небезпечна хвороба як натуральна віспа. У нас зараз є можливість забезпечити перехід коронавірусу у ранг керованої інфекції. Це дуже важливо і це можливо зробити за рахунок вакцинації.  Хочу звернутися до підприємців Калинівського ринку. Вони теж були незадоволені певними карантинними обмеженнями. У цю суботу з 10:00 до 16:00 в медпункті біля 5 сектору якраз діятиме Центр вакцинації. Це дозволить підприємцям бути впевненими у майбутньому власного бізнесу на Калинівсьому ринку. Будь ласка, вакцинуйтеся, щоби надалі ринок не закривався на карантин.  Хочу звернутися до чернівчан, які планують відпочинок за кордоном, у теплих краях. Ви бачите, що є певні обмеження для відпочивальників з України. Але людина, яка має завершену вакцинацію, тобто отримала 2 дози вакцини, може безперешкодно відвідувати курорти країн Європи та інших країн», – наголосив Юрій Лесюк.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *