«Євробачення» – як євро

Любі читачі, ви не знаєте, що означає «котирування»? Не біда, головне – звучить красиво. Але з фінансовою термінологією розберемося іншим разом. Нині про конкурс, який втрачає сенс.

Що робить народ цього тижня вечорами? Можу закластися: більшість домогосподарок дивиться «Євробачення». Дехто навіть SMS посилає, не розуміючи при цьому ані  слів у англомовних піснях, ані ідеї номера, ба, більше того, нічого не знаючи про виконавця музичного твору.

Як на мене, об’єктивність цього пісенного конкурсу щороку зменшується, рівень виконавців деградує, а змагаються  авторитети держав та їхнє вміння «забити баки» сусідам, за допомоги яких і «виїжджають» відверті посередності. Пригадую, торік подумала про Рибака: «Миле таке хлоп’ятко, але нічого особливого». Але коли побачила інших «зірок», яким не допомагали ані балет, ані барабани, ані майже стриптиз, відверто вболівала за бодай просто миле хлоп’ятко. Принаймні, в нього був голос і на ньому – одяг.

Утім, головний аргумент – хітовість пісень-переможців. Чи можете ви пригадати хоча б кілька музичних «шедеврів», які після конкурсу протрималися хоча б кілька місяців (навіть не рік!) у хіт-парадах? А от «Waterloo» легендарної «Абби» всі пам’ятають донині…

Насамкінець про українські шанси на успіх. Альоша, Паша чи Маша, неважливо, хто, стовідсотково залежать від підтримки сусідів України. Лободу торік уже «підтримали» і ризикну передбачити, що цьогорічний результат буде аналогічним. Не тому, що «який конкурс – такі зірки», не тому, що Альоша погано співає чи її не знають за межами нашої держави. А тому, що Україна нині – порожнє місце на геополітичній карті Європи. Втім, за Альошу засмучуватися не варто: дівчина поспіває серед собі подібних «співаків», потусується, Норвегію побачить. Україна про неї дізнається. Та й провал у нашій державі завжди є на кого списати. Що ще «зірці» треба?

Лєра ЯСНИЦЬКА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 коментарі “«Євробачення» – як євро”