Будинок, де піклуються за чужих, як за своїх

На території Мамалигівської територіальної громади, у с.Стальнівці, функціонує КУ (комунальна установа) «Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання та надання соціальних послуг». Розташувалась вона у двоповерховому будинку на околиці села неподалік лісу. Там дво-, три- і чотирьохмісні просторі кімнати і майже у кожній є телевізор. Для лежачих існують окремі палати.

У закладі є масажний кабінет, басейн, сауна, спеціально обладнані душові, зручні туалети, їдальня, актова зала, маленька бібліотека, куток для молитви, кімнати відпочинку та для зустрічей. Скрізь вздовж стін облаштовані перила для безпечного пересування.

Територія закладу відгороджена парканом і має свій двір, облаштований лавицями та бесідкою. Крім того, тут є фруктовий сад і навіть маленький город, а також дві криниці.

Підопічні забезпечені чотирьохразовим збалансованим харчуванням, за якістю і складом якого стежить дієтсестра. Та й готують тут смачно. В меню є рибні і м’ясні страви,  власна випічка. У святкові дні мешканцям відділення готують святкове меню.

Заклад забезпечений не тільки продуктами харчування, а й ліками, засобами гігієни, взуттям, одягом. Існує доступ до інтернету, є безкоштовний Wi-Fi, супутникове телебачення та свіжа преса.

Часто до мешканців відділення приїжджають з концертами аматори сцени будинків культури Мамалигівської та сусідніх громад. Задля забезпечення високого рівня безпеки мешканців та персоналу відділення існує система протипожежної сигналізації, яка має зв’язок з Чернівцями. Теплом будівлю забезпечує котельня з двома котлами на вугіллі. Для перевезення стареньких відділення має власний транспорт.

У закладі працює ввічливий, уважний, доброзичливий, привітний персонал. Це, зокрема, медичні сестри, молодший медперсонал, кухарі тощо. Керує роботою закладу Роман Барбакар – людина чуйна, з надзвичайно добрим серцем, а ще – дуже відповідальна

У закладі надають професійну медичну та психологічну допомогу,  а ще постійно дбають про покращення життя мешканців.

Мешкаючи у відділенні, людина ніколи не почувається самотньою, у неї завжди є можливість з кимось поговорити, поділитися спогадами чи своїми інтересами, або здійснити прогулянку на свіжому повітрі в компанії інших мешканців чи медичного персоналу.

У закладі роблять усе можливе, аби людина почувала себе, як вдома і щоби старість не стала вироком на нещасне, самотнє й зубожіле життя. У більшості випадків літня людина знаходить у відділенні не тільки спокій, а й навіть сенс життя, бо тут панують мир, злагода, затишок і любов. Отож довіривши близьку людину рукам персоналу відділення, можна бути впевненим, що про неї подбають, як про рідну. І, незважаючи на приказку, що вдома, мовляв, і стіни лікують, іноді все ж таки трапляються варіанти, коли життя літньої людини можна поліпшити саме там, де про неї піклуються інші.

КУ «Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання та надання соціальних послуг» розраховане на 30 осіб. На даний момент існують вільні місця. Потрапити сюди можуть:

  • самотні люди без дітей, які не здатні самостійно піклуватися про себе;
  • літні люди, діти яких працюють за кордоном або ж далеко від місця проживання немічних батьків і не можуть власноруч забезпечити їм належний догляд;
  • люди з обмеженими можливостями, які не здатні себе обслужити, а тому потребують постійної сторонньої допомоги.

Додаткову інформацію можна отримати за мобільним телефоном: 0990000502.

 

Інна Маляр

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *