«Батьківщина» і «Удар» домовилися про взаємну підтримку – в тому числі, й на Буковині

Лідери об’єднаної опозиції «Батьківщина» на Буковині  Іван Мунтян та Максим Бурбак поінформували на прес-конференції про результати з’їзду партії ВО «Батьківщина». За його результатами в Чернівецькій області кандидат у народні депутати по 204  округу Василь Мельник поступився своїми амбіціями задля перемоги над провладним кандидатом. На окрузі залишився один кандидат – від Об’єднаної опозиції та «Удару», Богдан Баласинович.

Єдине, про що шкодував представник «Батьківщини» Іван Мунтян – це те, що домовленостей не було досягнуто раніше, бо тоді можна було б сподіватися і на кращий результат опозиціонерів на виборах.

Також лідери опозиції спростували повідомлення прес-служби «УДАРу» про те, що представники об’єднаної опозиції на Буковині нібито не зверталися до «УДАРу» з пропозиціями зняти когось на їхню користь (йдеться про округи 201 і 202).  Саму заяву прес-служби «УДАРу»  вони  назвали «незрозумілою».

За словами Івана Мунтяна, об’єднана опозиція сподівається, що «УДАР» виконає взяті на себе зобов’язання.  Навіть попри те, що ЦВК не бере заяви кандидатів про зняття з виборих перегонів до розгляду.

На з’їзді партії «Батьківщина» було ухвалене рішення повторно звернутися до політичної партії «УДАР Віталія Кличка» щодо підписання Угоди про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді України VII скликання.

Угода передбачає здійснення усіх можливих заходів з метою звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в’язнів, та спільне голосування демократичної Коаліції за закон про процедуру імпічменту Президента України, за імпічмент Президента Віктора Януковича, за закон про відкликання народного депутата України, за встановлення кримінальної відповідальності для народних депутатів, які голосують за інших депутатів, за продовження мораторію щодо формування ринку землі, за скасування Закону «Про засади державної мовної політики», за скасування антинародної пенсійної реформи Януковича-Азарова-Тігіпка, за скасування Податкового кодексу тощо.

Маріанна АНТОНЮК, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *