Кошти громади розкрадались чиновниками у найрізноманітніший спосіб

Управління порядку та контролю за благоустроєм Чернівецької міської ради повідомило 19 листопада про виявлення чергової афери розкрадання коштів громади. Чиновники фальсифікували документи про демонтаж МАФів (кіосків тощо), нібито здійснених напередодоні виборів  2020 року.

Управлінням порядку спільно з нинішнім Департаментом урбаністики та архітектури, а також відділом контрольно-перевірочної роботи міської ради з’ясовано під час детальної перевірки, що деякі МАФи, встановлені нині на території міста, були  ніби-то ліквідовані за кошти громади ще 2020 року.

Колишній Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин «нашвидкоруч» – якраз наприкінці виборчих перегонів 2020 року –  уклав з одним із чернівецьких приватних підприємств угоди на демонтаж низки незаконно розміщених МАФів та будівельних конструкцій.

За декілька днів до угод були долучені документи про ніби-то виконання всіх робіт і передачу всього майна на збереження в КП «Чернівецьке тролейбусне управління». На підставі цих документів одразу були перераховані кошти на рахунок цієї приватної компанії.

Натомість посадові особи КП «ЧТУ» пояснили, що більшу частину ніби-то демонтованих МАФів і будівельних конструкцій ніколи не бачили і на відповідальне зберігання не приймали, а деякі на території підприємства є, але були доставлені туди декілька років тому.

З’ясовано також, що в деяких випадках самі власники майна, яке підлягало демонтажу, власними силами демонтовували свої об’єкти і вивозили на власні території. Але за документами значиться, що вони зберігаються на території ЧТУ і за це місто ще й заплатило кошти.

Матеріали перевірки передано в органи Національної поліції, якою 18.11.2021 р., за даним фактом зареєстровано кримінальне провадження та розпочато слідчі дії.

Курс очищення території міста від злочинних та корупційних схем, як зазначає Управління порядку та контролю за благоустроєм Чернівецької міської ради, залишається незмінним.

Сподіватимемося, що Чернівці колись звільняться таки від корупціонерів та хабарників !!!

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *