Всесвітньому дню вишиванки – 15! Cвято, започатковане чернівчанами, нині відзначає вся планета

Цього року День вишиванки припадає на 20 травня: відбуватиметься воно у форматі Дня вуличної етномузики. На величезній кількості локацій – площах, парках, пішохідних вулицях гратимуть традиційні музики:кобзарі, лірники, сопілкарі, трембітарі, дримбарі, цимбалісти.

День вишиванки присвячується українській народній музиці та проблемам вирубки лісів, висихання річок і забруднення довкілля пластиком.

Проблеми в екології вже давно ні для кого не секрет, тому цього року День вишиванки присвячується екологічній проблемі планети, адже з висиханням річок та вирубкою лісів вимирає багато місцевих традицій та звичаїв на цих тереторіях.

Нинішнього четверга від 09:00 до 19:00 у Чернівцях буде багато концертів, отож кожний охочий зможе прийти і подивитись на це чудове свято.

Нагадаємо, що вперше День вишиванки запропонувала відзначати 2006 року студентка факультету історії ЧНУ Леся Воронюк. І приводом стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари, як і багато інших студентів. Тоді Леся запропонувала одногрупникам і студентам факультету вибрати один день, і всім разом одягнути вишиванки. Тоді у вишиванки вдяглися кілька студентів та викладачів Чернівецького університету, а тепер це свято набуло міжнародних масштабів.

Ангеліна Колісник,студентка 2 курсу кафедри журналістики ЧНУ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *