Цілуй бойківчанку куди хочеш… Лиш не в губи!

Покататися на унікальному гірському трамваї та ознайомитись із бойківським побутом мали змогу західноукраїнські журналісти в смт. Вигода на Івано-Франківщині. Цікаву подорож організував мобільний оператор «Beeline».Гірська вузькоколійка збудована ще у 1898 році і до цього часу вважається одним із найбільш екологічно чистих видів транспорту. Як повідомив екскурсовод, директор ТзОВ «Карпатський трамвай» Любомир ЯЦКІВ, вузькоколійка користується шаленою популярністю в туристів з різних регіонів України та Європи.
Журналісти скуштували цілющої мінеральної води з джерела «Нафтуся», це від неї у бойків справжні сім’ї – від семи чоловік. А ще новинарі побували на вигідській горі, де щороку проводять екстремальні велозмагання.
На прощання Любомир Яцків побажав «акулам пера»:
– Любити свого чоловіка – це тяжка праця, любити сусіда – бойківський звичай, любити кума – то уже традиція, а любити коханця – це маленьке задоволення. Я бажаю вам, щоби після виконання тяжкої праці, бойківського звичаю та традиції ви завжди мали час на маленьке задоволення!
Микола КОБИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *