Кримінальні хроніки тижня

Велосипед назустріч

40-річний тернопільчанин, власник «Мерседеса», на одній із вулиць Неполоківців на Кіцманщині не впорався з керуванням. На зустрічній смузі трапився велосипедист,  67-річний житель П’ядиківців.  Пенсіонер від отриманих травм помер на місці.

 Убити за 300 гривень?

У Кулішівці затримали 20-річного місцевого жителя, який у стані алкогольного сп’яніння вдерся до помешкання 83-річної односільчанки і, придушивши подушкою, забрав її заощадження – 300 грн. Під час слідства юнак зізнався у аналогічному злочині, скоєному 2,5 року назад, коли він так само напідпитку завітав до 80-річної пенсіонерки, побив її та втік, не знайшовши грошей. Тоді злочин залишився нерозкритим. Перевіряється причетність затриманого до інших аналогічних злочинів.

 Касирка не злякалася

До відділення Ощадбанку на розі вулиць Університетської-Богдана Хмельницького в Чернівцях зайшов молодик у куртці з капюшоном і погрожуючи пістолетом (згодом з’ясувалося, іграшковим), розбивши скляну перегородку каси, став вимагати гроші. 48-річна жінка, старший касир філії, не розгубилася і буквально відбилася від нападника тим, що під руку трапилося.

4 тис. грн. він все ж таки спромігся ухопити, після чого втік. Для правоохоронців залишився цілий букет доказів: поліетиленовий пакет, відбитки пальців на уламках скла, диск відеоспостереження. І злочинця вирахували: це 32-річний чернівчанин. При затриманні чоловік вчинив відчайдушний спротив, правоохоронці змушені були застосувати зброю. Медики стверджують, що його життю ніщо не загрожує. Нагадуємо, що грабіж в Україні карається терміном від 4 до 8 років.

 

Таємниця колодязя

Майже півроку пролежало тіло 50-річного мешканця Новоселиці на Кельменеччині у колодязі на подвір’ї його вбивці, ровесника й односельця. Задушивши по п’янці гостя, господар злякався кари й завалив тіло в колодязі землею. Правоохоронцям все ж таки удалося встановити убивцю й хід подій. Затриманий зізнався у скоєному і виказав місце, де сховав труп. Там убитого й знайдено. Кримінальну справу відкрито за фактом навмисного убивства із обтяжливими обставинами.

 Тріо не співало

Затримана минулого тижня 48-річна крадійка речей з магазинів, як виявило слідство, була не сама: «працювали» втрьох із 38-річною приятелькою та її 16-річною донькою. Решту компанії також затримали. Загалом вони здійснили 28 крадіжок. У послужному списку жіночі та чоловічі речі, сумки та взуття, книги, навіть пральний порошок. Затримані й раніше мали серйозні проблеми із законом. Старша з них провела за гратами майже 20 років зі своїх 48. Наразі перевіряються аналогічні випадки в магазинах. 

За матеріалами СЗГ УМВС в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *