«Розборки» у владі тривають

Ринжук – хабарник? Голова Заставнівської РДА – «відморозок»? …а яйця дорожчають

Цього тижня Чернівецька область «прославилася» на всю країну двома резонансними подіями.
Почнемо із затримання «на гарячому» колишнього генерального директора міського комунального підприємства «Калинівський ринок» Івана РИНЖУКА. Проти нього та його заступника порушено кримінальну справу за спробу отримання хабара у розмірі 250-ти тисяч доларів США. Гроші, нібито, були оплатою за оренду торгового павільйону на «Калинці» на 30 років. Якщо провину пана Ринжука доведуть, то йому «світить» від 8 до 12 років позбавлення волі.

Загалом, ця історія викликає кілька питань. По-перше, невже колишній директор «Калинівського ринку» настільки знахабнів, що брав хабар навіть будучи, так би мовити, під прицілом після останніх подій у міській раді? По-друге, не надто віриться, що підприємець вже після підписання Ринжуком документів та його відсторонення з посади вирішив все ж таки віддати тому борг – чверть мільйона «баксів». Яка кришталева чесність… Однак, подібні питання компетентне задавати лише слідство.

Інша шокуючи новина з Буковини стосувалася Голови Заставнівської районної державної адміністрації – Михайла Бойчука. Цей пан у присутності ще кількох чоловіків (у тому числі й своїх родичів) звіряче побив 4-ох рибалок на одному із ставів Заставни. Рибалки переконують, що їх невгамовно били битами та прикладами рушниць. Зовнішній вигляд рибалок після незапланованого прийому високопасодовцем дозволяє вірити у їхні розповіді. Щоправда, сам Бойчук заперечує свою причетність до цього інциденту й запевняє, що він інвалід, а не злий рембо (у підозрюваного відтята одна нога).

Існують версії, згідно з якими, усі ці події – частина політичної війни. Так би мовити відповідь «Батьківщини» «Партії Регіонів». Так це, чи ні, наразі стверджувати ніхто не буде. Однак, той факт, що «Батьківщина» бере активну участь у «розкрутці» даного інциденту сумнівів не викликає.
Кожен робить висновки самостійно. Однак, якщо Михайло Бойчук, проти котрого вже порушено кримінальну справу, виявиться винним, то ніяк інакше як, заставнівським «відморозком» його не назвеш.

…А тим часом прості буковинці, обурені останніми подіями, смиренно готуються до Великодня і чи не найбільше у цій всій ситуації їх (тобто нас з Вами) турбує…подорожчання курячих яєць перед святом…

…таки сидітиме

Колишній Голова Заставнівської РДА Михайло Бойчук – організатор побиття рибалок на ставку. Про це вчора на брифінгу заявив прокурор Чернівецької області Петро Коваль. Крім того, прокурор наголосив, що дана історія немає жодного політичного забарвлення, а виключно кримінальну складову.

Бойчук отримає біля 10 років позбавлення волі. Урахується й той факт, що злочинці вивезли потерпілих у ресторан «Хрещатик» та намагалися підкупити, вмовити забрати свідчення.

Цікаво, як сидітиме Бойчук? Як решта ув’язнених у VIP-камерах з телевізором, комп’ютером, баром та дівчатами?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *