Кіберполіція попереджає: обережно, фішингові листи

Не переходьте за не відомими посиланнями. Не відкривайте електронних листів з невідомих джерел. Та нічого не встановлюйте за рекомендацією з таких листів. На це звертає увагу громадян кіберполіція Буковини і попереджає, щоби вони були обережними під час отримання електронних листів!

Шановні громадяни, звертаються кіберполісмени, будьте обережні під час отримання інформації, яка надходить на вашу особисту та службову електронну пошту щодо ознайомлення з електронним планом евакуації та наданням інформації стосовно себе, членів родини та робочого персоналу так, як дану інформацію від іменні Служби безпеки України розповсюджують диверсанти, які мають намір дестабілізувати ситуацію в Україні, заволодіти персональними даними громадян, посилаючись на підроблені (фейкові) документи та фішингові посилання.

Фі́шинг (англ.  від fishing — риболовля) — вид шахрайства, метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів онлайнових аукціонів, сервісів із переказу або обміну валюти, інтернет-магазинів. Шахраї намагаються змусити користувачів самостійно розкрити конфіденційні дані — наприклад, надсилаючи електронні листи з пропозиціями підтвердити реєстрацію облікового запису, що містять посилання на сайт, зовнішній вигляд якого повністю копіює дизайн відомих ресурсів.

 

 

загрузка…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *