Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Чи правда, що найбільша ймовірність для розлучення – на семи роках шлюбу? Які […]
Коли починається сезон грипу, треба не лише долати власний недуг, але й розуміти капризи хворих родичів. А вони переносять грип… залежно від знаку Зодіака.
Як пише ВВС, Чарлі Гоувайте народився страждав синдромом гіпоплазії лівих відділів серця, переніс дев’ятигодинну операцію. «Моїй дитині дали другий шанс на життя і за […]
У Верховній Раді зареєстрований законопроект, який пропонує дозволити лікарям відмовлятися робити аборт “через міркування совісті”, “світоглядні чи релігійні переконання”. Законопроект №6747 був […]