Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Медики та епідеміологи області зібралися на оперативну нараду в зв’язку зі спалахом кору в сусідній з Буковиною Румунії. Фахівці зважили можливий ризик […]
Капуста – незрівнянний антиоксидант і продукт для виведення токсинів. Дієтологи називають головні причини того, що ми повинні щодня споживати капусту. Її переваги […]
У Чернівецькій області за чотири місяці цього року від СНІДу померло п’ятеро людей. Натомість кампанія «Перемога у кожній клітині» стверджує – хворобу […]
Президія української федерації карате розглянула питання участі збірної команди в 45-му чемпіонаті Європи серед кадетів, юніорів та молоді з карате, який проходитиме […]