Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Після потужних спалахів на Сонці в останні дні червня, має надійти період тривалого затишшя: у липні 2018-го на сильні магнітні збурення не […]
Практично половина чоловіків і жінок після 40 років страждають на артрит чи артроз. Лікарі стверджують, що статистику цих захворювань суглобів можна змінити […]
Першокурсниця юридичного коледжу Національного університету «Одеська юридична академія», у Чернівцях Анастасія Факас стала учасницею церемонії нагородження переможців VII Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок» […]
Є декілька простих правил, дотримання яких дозволить уникнути переохолодження та обмороження при сильному холоді: