Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Напої – важлива складова не тільки раціону, а й здоров’я. Але чи всі напої корисні? Та які з них більшою мірою містять корисні для організму речовини, вітаміни і мікроелементи.
Уже з 1 січня 2022 року нові меню стануть обов’язковими для усіх шкіл країни. За порушення норм харчування школи будуть притягувати до […]
Під час роботи наш мозок здійснює близько мільйона нервових імпульсів, на що витрачається значна кількість енергії. Недарма ж натщесерце погано думати й […]
Золота осінь вражає не лише врожаями, але й цінами. Як розвиватиметься ціновий сценарій цієї осені, «Версії» радилися з економістами. За прогнозами, які […]