Недорогу їжу купують зазвичай, намагаючись заощадити, але експерти наголосили, що наслідки вживання таких продуктів можуть бути сумними.
Експерти ВООЗ назвали недорогі, але при цьому дуже небезпечні у своєму впливі на здоров’я продукти.
Список найнебезпечніших продуктів харчування з категорії дешевих очолили ковбаси і сосиски, повідомляє MedikForum. Невисока вартість цих виробів – правильний знак того, що в продукті міститься мінімум м’яса. При цьому в дешевій ковбасі та сосисках багато потенційно канцерогенних субстанцій, регулярне потрапляння яких в організм загрожує розвитком онкологічних захворювань.
Друге місце посіли дешеві напівфабрикати. Найбільш небезпечними інгредієнтами, присутніми в їхньому складі, є фосфати і трансжири. Надлишковий вміст фосфатів в організмі неминуче призводить до зміщення балансу фосфору і кальцію, послаблює кістки, згубно діє на нервову систему, а також різко підвищує ризик інфаркту. З підвищеною ймовірністю судинних патологій пов’язане і вживання трансжирів.
Також, зазначили фахівці, не може бути дешевим твердий сир – його невисока ціна сигналить про додавання маргарину, вживання якого загрожує порушеннями в роботі серцево-судинної системи.
Дуже небезпечні і недорогі солодощі, випічка: в цих продуктах майже завжди міститься величезна кількість різних добавок, починаючи від барвників і підсилювачів смаку до трансжирів і дешевих олій, які різко погіршують стан судин.
Опинилися в п’ятірці цих продуктів харчування і недорогі рибні консерви. За словами експертів ВООЗ, в такій рибі можуть бути присутні важкі метали, які потрапляють в продукт через окислення металевої тари. Важкі метали можуть провокувати розвиток онкологічних захворювань.