Цілуйтеся на здоров’я!

За життя людина витрачає на поцілунки в середньому 2 тижні

potsilunky

 

 

 

 

 

 

 

Всесвітній день поцілунків – неофіційне свято, започатковане в XIX столітті у Великій Британії і 20 років тому затверджене ООН. Відзначається щорічно 6 липня.

Поцілунок — це дотик людини губами до будь-чого для вираження своїх емоцій, переважно позитивних.

Учені досі не можуть дійти спільного погляду на те, чи виник поцілунок з людиною, чи набутий людством. Дехто вважає, що тварини теж цілуються, тож коли птахи годують своїх дітей із дзьоба — це своєрідний різновид поцілунку.

Цікаві факти про поцілунки:

*Вважається, що культура поцілунку виникла приблизно 5 тис років тому, коли люди, поклоняючись богам, посилали їм поцілунки.

*Перший поцілунок в кіно знятий 1896 року у виконанні Мей Ірвін і Джона С. Рає. 30-секундний фільм Томаса Едісона так і називався «Поцілунок».

*Від 1981 року дослідженням природи поцілунку займається Всесвітній комітет охорони здоров’я при ООН.

*Під час поцілунку від однієї людини іншій передається близько 250 бактерій різних культур. «Чужі» бактерії збільшують опірність організму і стимулюють вироблення антитіл, які активізують імунні механізми. Імунологи називають подібний процес «перехресною імунізацією».

*Кожен десятий хлопчик починає цілуватися «по-справжньому», ще не досягнувши 10-річного віку. До чотирнадцяти років уже 50%підлітків обох статей знають, що таке «цілуватися взасос».

*Топ-3 чинників, що «вбивають» бажання цілуватися у жінок:поганий запах з рота, запах поту і…коротке підборіддя вчоловіка.

*У середньому жінка цілуєься з 7-9 чоловіками, перш ніж одружитися.

*Американець А. Е. Вольфрам з Міннесоти поставив рекорд за кількістю поцілованих за одиницю часу: на фестивалі в його штаті за 8 годин він поцілував 8001 людину. Це сталося15 вересня 1990 року. Таким чином, він  цілувавкожну наступну людину за 3,6 секунди.

*У середньому людина за все життя витрачає на поцілунки 2 тижні.

 

*Справжній пристрасний поцілунок спричиняє в мозку ті ж хімічні реакції, що й стрибки з парашутом, і стрільба з пістолета.

*Тривалий поцілунок набагато корисніший зажувальну гумку:він нормалізує кислотність у порожнині рота. Цілуючись щоразу після їжі, ви значно знижуєте ризик виникнення карієсу.

*Поцілунок спичиняє значне збільшення пульсу (до 110–120 ударів у хвилину у чоловіків і до 180 у жінок). А це призводить до поліпшення кровообігу, перекачування додаткового літра крові. Клітини отримують додаткову кількість кисню, підвищується життєвий тонус.

*За допомогитривалого поцілунку можна позбутися гикавки.

*При французькому поцілунку працює близько 30 м’язів, з них 12 «відповідають» за рухи губ і 11 – язика

*Найтриваліший поцілунок, занесений до Книги рекордів Гінесса, тривав 17 днів 10 годин і 30 хвилин. Переможці потрапили до лікарні з виснаженням організму. Після виписки їхні шляхи розійшлися і більше не перетиналися.

*Один поцілунок спалює приблизно 3 калорії.

*Останні медичні дослідження показали, що тривалий палкийпоцілунок настільки підвищує пульс і рівень гормонів у крові людини, що може вкоротити тривалість її життя майже на 1 хвилину.

*Опитування свідчать, що чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід і живуть на 5 років більше, ніж ті, які цього не роблять.

Підготувала Галина ЄРЕМІЦА

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *