Овочеві ремікси від mc Lavash

Наразі mc Lavash перебуває у черговому овочевому періоді (майже як Пікассо, тільки щодо харчів) і охоче розповідає про ті страви, що йому вдаються.

Отже чергова страва в стилі Лечо.

Лечо від Лаваша

Угорці та болгари називають її «лечо», а кавказці – аджеп-сандал, коли з баклажанами, і хоп-сандал – коли з кабачками. Можна одразу використати й обидва цих овочі – не поб’ються у каструлі.

Вам знадобиться велика цибулина, кабачок або/та баклажан, 1 великий болгарський перець або/та 1 ротунда (гогошари), пара м’ясистих помідорів, склянка зеленого горошку (можна консервований), зелень, сіль, цукор, спеції – до смаку, олія – скільки заберуть кабачки та баклажани.

Усі овочі помити, почистити, нарізати в окремі посудини. Любите великими шматками – ріжте кружальцями чи кільцями впоперек плоду, любите дрібніше – можна кубиками. До помідорів додайте ст. ложку цукру: не бійтеся, смаку не відіб’є. Усе решта заздалегідь потроху підсоліть, враховуючи загальний обсяг продуктів. Усі овочі пустять сік, тільки з баклажанів його злийте, аби позбутися гіркоти.

Кабачки та баклажани треба підсмажити. Далі в глибоку каструлю з товстим дном покладіть шарами цибулю, перець, помідори, горошок – якщо сирий, кабачки та баклажани. Води додавати не треба, злийте сік з усіх овочів. Накрийте кришкою, поставте на вогонь, варіть до готовності, рідини буде багато.

Коли розкипиться, посоліть, додайте нарізану зелень і спеції. Консервований горошок додавайте в останню чергу.

Наступного дня Lavash радить підварити та обсмажити половинками невеликі картоплини, а зверху покласти готове лечо й дати закипіти.

Насправді все це тільки пишеться так довго, а робиться швидко й виходить дуже смачно. І кожний з вас здатен стати диригентом цього овочевого оркестру й додати свого смаку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *