Успішне використання шведських ортопедичних технологій на Буковині набирає обертів

Тисячам інвалідів в клініці «ANGELHOLM» повернули радість повноцінного життя
Тисячам інвалідів в клініці «ANGELHOLM» повернули радість повноцінного життя
До операції
До операції
Після операції
Після операції

Одне з останніх досягнень чернівецьких медиків зі шведсько-української клініки «ANGELHOLM», більше відомої буковинцям під назвою Центр ортопедії та травматології, – імплантація штучних суглобів швейцарської фірми «SULTZER». В Україні подібне сталося вперше! Про це розмова з головним лікарем клініки Ярославом  ВАСИЛЬЧИШИНИМ.

– Безцементна ніжка «Цваймюллер» – це легенда ортопедії, вона є золотим стандартом безцементної фіксації. Цьому протезу надають перевагу більшість пацієнтів у Європі, крім того він є лідером за кількістю застосувань у світі. Дизайн і філософія цього імплантату настільки вдалі, що вони не змінювалися від 1986 року!

Крім того, хочу наголосити: ще 2000 року про ніжку «Цваймюллер» доповідали лікарі з Німеччини на міжнародній конференції в Чернівцях. Та, на превеликий жаль, тоді цей суглоб швейцарської фірми ще не був зареєстрований. Офіційно він прийшов до України тільки цього літа і фахівці нашої клініки «ANGELHOLM» почали імплантувати такі суглоби першими в Україні.

– Але ж це не єдина зарубіжна фірма, з якою ви співпрацюєте?

– Наша клініка також уперше в Україні імплантувала поверхневі суглоби всесвітньовідомої компанії «De Puy», колінні та кульшові суглоби фірми «Stryker» – світового лідера в ортопедії.

– А де обстежуються ваші пацієнти?

– Усі, хто потрапляє на лікування до клініки «ANGELHOLM», отримують повне обстеження в німецько-українській лабораторії «Букінтермед». На базі клініки працюють також МРТ, УЗД, денситометр, за допомогою якого визначається цілісність кісток при остеопорозі, та інші новітні прилади. Вони забезпечуються найкращими ліками, повноцінним харчуванням, отримують висококваліфікований догляд.

– Пригадую, кілька років тому ми повідомляли краянам сенсаційну новину – у вашій клініці прооперували 99-літню бабусю. Вона бігала після цього?

– Цього сказати не можу, а от якість життя ми їй значно покращили. Принаймні, мені відомо, що після операції з імплантації штучного кульшового суглоба вона прожила ще кілька років.

У зв’язку з цим хочу сказати, що у нас імплантували штучні суглоби навіть хворим на гемофілію, з однією легенею, з однією ниркою. Серед наших пацієнтів були такі, які в минулому перенесли три інфаркти й операцію з шунтування серцевих судин.

– Хіба це можливо? Адже гемофілія – це ж незгортання крові….

– Можливо, завдяки блискавичній оперативній техніці з мінімальною втратою крові пацієнта. Імплантації штучного кульшового та колінного суглобів виконуються за 30-45 хвилин. Це дозволяє важким хворим легко перенести операцію та наступного дня починати ходити, повністю ступаючи на прооперовану ногу.

Для виключення ризику інфікування тканин навколо суглоба, бо останнє призводить до нестабільності та розхитування імплантату, операції з імплантації штучних суглобів потребують суперстерильного повітря в операційній кімнаті. Щоби досягти цього, операційну в клініці «ANGELHOLM» обладнали унікальною вентиляційною системою компанії «Airsonett» (Швеція), яка очищує повітря настільки, що в повітрі над операційним столом і хірургічною бригадою немає жодної мікрочастки.

Якщо говорити про мікрочастинки (простий пил, який є носієм мікроорганізмів ), то у приміщенні лікарні виміри лазерним лічильником показали 800 тис. таких частинок. Під час операцій, завдяки унікальній очисній системі, повітря абсолютно стерильне, тож і ризик нагноєння ран відсутній.

– Де вас можна знайти?

– Адреса клініки: Чернівці, вул. Червоноармійська, 226. Телефони: 51-58-82, 4-31-26. Ліц. АВ 049698, вид. МОЗУ від 7. 04. 06 р.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Успішне використання шведських ортопедичних технологій на Буковині набирає обертів”