7 підводних каменів для шлюбу

yak-perezhiti-rozluchennya2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чи правда, що найбільша ймовірність для розлучення – на семи роках шлюбу? Які роки для шлюбу найнебезпечніші? Широко розповсюджена думка про те, що сім років – свого роду рубіж у стосунках, перейти який судилося не кожній парі. Психологи досліджували причини розлучень і пропонують свої варіанти.

Кажуть, що саме цієї пори стосунки втрачають риси захопливих – і не кожний з цим може примиритися. Ще за однією теорією, розум і тіло оновлюються саме кожні сім років. Такі зміни розхитують шлюб, роблять його нестабільним.

Однак багато серйозних дослідників заперечують міф про семирічну кризу в шлюбі, вони наполягають, що найкритичніші для шлюбу роки – три, чотири та дванадцять років.

За статистикою, багато подружжів розлучаються, проживши понад 10 років разом і відчувши, що вони чужі люди та їхні життєві шляхи не збігаються. На терміні три-чотири роки найчастішою причиною розлучень буває народження дитини.

Подружжя з маленькими дітьми з більшою ймовірністю розлучаються після трьох років, порівняно зі згаданими 7-ма роками.

А ще значна частина дослідників наголошує, що жодної кризи шлюбу в ті чи інші дати насправді не буває. Просто треба постійно працювати над зміцненням стосунків, тоді будь-які прикрощі та проблеми подоланні.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *