Хочеш бути здоровим? Вставай о 7-й

Чи знаєте ви, як працює наш організм? Він не завжди однаково активний, інколи вибагливий і примхливий – інколи спокійний та врівноважений. Різної пори доби він має піки і спади, тобто біоритми.

1.00 (ночі) – переважна більшість людей сплять уже приблизно 3-тю годину, тож тепер їх легко збудити. Вони й надзвичайно чутливі до болю.

2.00 – Усі органи працюють в ощадному режимі. Лише печінка використовує хвилини відпочинку для інтенсивної переробки речовин, що потрапили до організму протягом дня, адсорбує корисне й виганяє шкідливе. Якщо цієї пори не спите – не рекомендується пити каву, чай та алкоголь. Корисніше – склянка води чи молока.

3.00 – Організм відпочиває, сили його виснажені. Показники тиску крові, пульсу й дихання – найнижчі за добу.

4.00 – Кров’яний тиск усе ще низький . До мозку надходить мінімальна кількість крові. Органи працюють украй повільно. Людина прокидається від найменшого шуму.

5.00 – Нирки не працюють і нічого не виділяють. Мозок уже пережив кілька фаз сну. Ті, кому потрібно встати цієї пори, форму відновлюють повільно.

6.00 – Кров’яний тиск підвищується, серце б’ється швидше, кров пульсує швидше. Тіло пробуджується, хоча нам ще хочеться поспати.

7.00 – Цієї години в людини надзвичайно сильний імунітет. Якщо прокидатися так постійно, можна легко захиститися від вірусів та бактерій.

8.00 – Тіло відпочило, а печінка позбавляє людський організм шкідливих речовин. Тому вона надзвичайно перевантажена. Алкоголю цього часу – зась!

9.00 – Зростає психічна активність і знижується реакція на біль. Серце працює на повну потужність.

10.00 – Активність ще зростає, ми в найкращій формі аж до обіду. З будь-якою роботою впоратися легко. Цим найпродуктивнішим часом скористайтеся максимально!

11.00 – Серце працює ритмічно, у згоді з психічною активністю. Кожне навантаження легко долається.

12.00 – Настає час повної мобілізації усіх сил.

13.00 – Печінка відпочиває. Завершується перша фаза денної активності, виникають ознаки втоми.

14.00 – Крива енергії падає. Це друга найнижча точка в добовому циклі. Реакції уповільнюються.
15.00 – Криза минає. Ми знову у формі.
16.00 – У крові підвищується рівень цукру. Але відхилення від норми ще не означає захворювання.
17.00 – Активність організму висока, спортсмени цієї пори можуть тренуватися із подвійною енергією.

18.00 – Фізичний біль сприймається слабко. Хочеться рухатися. Рівень психічного сприйняття навколишнього поступово знижується.

19.00 – Кров’яний тиск зростає, а психічна стабільність сягає нуля. Людина невротичного складу може посваритися навіть через дрібницю. В декого виникає головний біль.

20.00 – Реакція швидка. Цієї пори шофери у гарній формі: аварій меншає.

21.00 – Психічний стан добрий. Ефективно запам’ятовуються тексти, які треба вивчити напам’ять.

22.00 – У крові міститься підвищена кількість білокрівців: замість 5-8 тис. аж 12. Температура тіла понижується.

23.00 – Організм готується до відпочинку.

24.00 – Остання година в циклі. Якщо лягли спати о 22.00, тепер починаються сновидіння. Тіло й мозок відкидають усе зайве: і шлаки, і непотрібну інформацію.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *