Фізична активність зменшує ризик інсульту

Щоб уберегтися від інсульту, слід дотримуватися простих порад.

Позбудьтеся шкідливих звичок. Куріння та вживання алкоголю сильно шкодить судинам, які втрачають еластичність. Поганий кровообіг провокує гостру нестачу кисню в мозку людини, а інсульт – це і є порушення мозкового кровообігу, тож для профілактики слід скоротити споживання спиртного до мінімуму й кинути палити.

Фізична активність впродовж цілого життя. Рух тренує серцевий м’яз, за рахунок цього покращується кровообіг і очищаються судини. На день потрібно хоча б долати 5-7 км помірним кроком, але й регулярні тренування не будуть зайвими.

Здорове харчування. Смажене й копчене, а також жирне м’ясо і фастфуд забивають судини шкідливим холестерином, провокуючи утворення холестеринових бляшок. Це серйозно шкодить судинній системі, що в підсумку може спровокувати інсульт.

Дотримання режиму дня. Повноцінний сон і відпочинок відіграють ключову роль у здоров’ї людини. Регулярна нестача сну і відсутність відпочинку призводять до порушень в організмі і можуть стати причиною серйозних недуг, в тому числі й інсульту. Спіть не менше 7 годин щоночі.

Уникайте стресів. Нервове перенапруження може сприяти погіршенню здоров’я, підвищити ризик виникнення інсультів, інфарктів та інших важких захворювань. Тож лікарі рекомендують тримати емоції під контролем, менше нервувати й частіше посміхатися, радіти життю. Якщо сьогодні щось погано, завтра обов’язково буде добре. Адже після сильного дощу завжди з’являється веселка.

Бережіть своє здоров’я змолоду, ведіть здоровий спосіб життя і недуги вам не загрожуватимуть.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *