Як правильно готувати овочі, щоби зберегти вітаміни

Зберегти максимальну кількість вітамінів у продуктах після приготування дуже просто, варто дотримуватись п’яти простих правил.

Про це розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram.

1. Запікайте овочі у попередньо розігрітій духовці у фользі – так вони будуть готуватися у власному соці і збережуть більше корисних компонентів.

2. Овочі, які збираєтесь готувати, кладіть у вже киплячу воду, а не у холодну. Так у них збережеться аскорбінова кислота.

3. У заморожених овочах і фруктах набагато більше корисних речовин і вітамінів, ніж у сушених.

4. Перед варінням старайтесь замочувати крупи на кілька годин – це прискорить процес приготування, і, відповідно, збереже більше корисних речовин у продукті.

5. Намагайтеся готувати овочі спочатку на пару, а потім вже додавайте їх у салати або готуйте з них інші страви.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *