Шокова терапія не призведе до зростання економіки України, –Юлія Тимошенко

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що Україна сьогодні хибно обрала шлях так званої шокової терапії, яка призведе не до зростання економіки, а до її стагнації.
Про це вона заявила в ефірі програми «Шустер LIVE» на телеканалі «112 Україна».
«Кожна країна у кризовій ситуації обирає стратегію свого розвитку, свого руху, обирає, як виходити зі складної ситуації. Але чомусь у цей важкий час Україна обрала шлях так званої шокової терапії», – сказала лідер «Батьківщини».
8a
За її словами, «шокова терапія означає, що треба з усієї країни сконцентрувати гроші на бюджет, збалансувати його і таким чином вирівняти економіку».
«Що таке шокова терапія? Це коли Національний банк дає іншим банкам гроші під 30% річних – це називається ставка рефінансування. Це означає, що наші підприємці мають право отримати кредит приблизно за 63,5% річних. Покажіть, який бізнес зможе розвиватися?» – запитала вона.
На думку Тимошенко, така шокова терапія не призведе до зростання економіки, до збалансування бюджету, «не призведе ні до чого, крім стагнації».
«Ми маємо сьогодні понад 25% падіння економіки в Україні, що і є наслідком цієї шокової терапії, а вірніше – це шок без терапії», – сказала вона.
Лідер «Батьківщини» наголосила на необхідності застосування принципово іншої політики.
«Ця політика має базуватися на кількох ключових речах: перше – докорінна руйнація монополій, які сьогодні практично нищать наше життя, друге – слід проіндексувати пенсії і треба підвищити рівень життя людей», – зазначила Тимошенко.
Вона сказала також, що найближчим часом Рада коаліції має обговорити питання ключової зміни економічної стратегії, яка зараз є для країни просто шоком без терапії.
Лідер «Батьківщини» представила також висновки негативного звіту Віденського інституту міжнародних економічних досліджень (WIIW) щодо шокової терапії, яка сьогодні застосовується до економічної системи України.
8b
http://batkivshchyna.com.ua/news/22300.html

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *