Сплачувати за борги по газу, яких не було, не треба, або Про незаконні вимоги «Чернівцігаззбуту»

 

Кілька місяців тому буковинці отримали від ТОВ «Чернівцігаззбут» платіжки на тисячі гривень за нібито несплачені борги. З’ясувалося, що споживачі не створювали цих боргів, а з’явилися вони через програний Кабміном суд, який скасував зниження удвічі норми  споживання газу без лічильників.

«Версії» про це вже писали, тож не будемо входити у подробиці. Наведемо тільки інформацію, озвучену нардепом з Херсонщини під час сесії Верховної Ради. До слова, чоловік вимагав притягнути до відповідальності газову організацію, яка надіслала платіжки і вимагала з херсонців сплату за згаданий борг. Подумалося: а чому це питання не цікавить нардепів від нашої області? Адже буковинці і досі отримують такі рахунки…

Зрештою, питання це риторичне. Натомість маємо повідомити дещо важливіше. По-перше, НКРЕКП прийняла рішення про те, що ці борги сплачувати не треба. Та й у заяві міністра соцполітики теж була озвучена теза, що ці борги не враховуються. Невже «Чернівцігаззбут» не знає про такі рішення?! Переконані, що знає, та все ж продовжує надсилати своїм абонентам есемески з ультимативною вимогою терміново сплатити борги, але вже за підписом КонтактГазу. А  вимога ця, як ви вже зрозуміли, шановні читачі, є незаконною.

Попри те, чимало людей уже сплатили ці гроші, а це сотні тисяч гривень… Принаймні, так сказали у Контакт-центрі. Зрозуміло, що ніхто їх уже не поверне.

Вл. інф.       

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *