Буковина чекає на внутрішньо переміщених осіб і вона першою розробить та реалізує План реінтеграції

Про це під час пресконференції сказала  віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Сьогодні та вчора вона перебувала на Буковині з робочим візитом: відвідала місця, де компактно проживають переселенці.

Посадовиця розповіла, що мета її поїздки – з’ясувати, скільки переселенців Буковина ще готова прийняти. Адже внутрішньо переміщених осіб не меншає, а область перевантажувати не хочеться. Тому вона зустрілася з керівниками буковинських громад та обговорила питання спроможності області. Пані Верещук наголосила, що їй дуже не хотілося, щоби переселенці були тягарем, а, навпаки, стали тут своїми, рідними. А для цього потрібна робота, щоби люди знали – на новому місці їм допоможуть соціалізуватися та перекваліфікуватися.

Ірина Верещук подякувала буковинцям за щиру допомогу переселенцям і зазначила: «Після наради з громадами у мене відразу нарада з міжнародними парнерами. Тому що ви самі не впораєтеся. Нам потрібно акумулювати спроможності міжнародників. Сьогодні будуть тут представники ООН, ЮНІСЕФ, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародної організації з міграції… Ми проговоримо, що вони мають тут зосередити і скільки коштів має бути виділено, щоби люди не були тягарем».

До слова, під час зустрічі з пресою пані Верещук повідомила, що з вересня минулого року гуманітарні коридори не відкриваються, бо ворог замість дозволу на евакуацію займається лише депортацією українців.

У Чернівцях посадовиця відвідала геріатричний пансіонат, центр Турбота, оглянула модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб, яке почали встановлювати торік у листопаді й планують добудувати у березні, та щиро захопилася побаченим у містечку Добра.

Сьогодні Ірина Верещук побувала у Хотині, де взяла участь у відкритті центру для ВПО  та в урочистостях із нагоди Дня Соборності разом із очільниками Чернівецької, Хмельницької та Тернопільської областей. У своєму Телеграмі вона написала, що «у Хотинській фортеці почула пісню «Зродились ми з великої години» у виконанні нашої Пташки».

 Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *