Резніков спростує інформацію журналістів або подає заяву про відставку – Шабунін

Віталій Шабунін, голова «Центру протидії корупції» таким чином відреагував на розслідування Юрія Ніколова, опублікованого у ZN.UA  “Тилові пацюки Міноборони під час війни «пиляють» на харчах для ЗСУ більше, ніж за мирного життя”.

«Резніков закуповує харчі для військових у 3 рази дорожче роздрібних цін київських супермаркетів, – пише на своїй сторінці у Фейсбуці В. Шабунін. – На угоді в 13 млрд грн «пиляють» близько 4 млрд https://bit.ly/3kBqoDy

Йдеться про харчування у 2023 р. військових частин, дислокованих у далеких від лінії зіткнення Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській і Черкаській областях.

Резніков законтрактував яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 грн за штуку. Картоплю замовили по 22 грн за кілограм, при цьому роздрібна ціна в магазині становить 8–9 грн.

Цей контракт розміром в 13 млрд грн Резніков уклав з типовою корупційною “прокладкою” ТОВ «Актив компані».

Фірма має статутний капітал у тисячу гривень і зареєстрована за адресою масової реєстрації у Києві. В 2021 року податкова анулювала їй свідоцтво платника ПДВ (через відсутність поставок і ненадання декларацій).

Угоду від імені МО підписав Богдан Хмельницький. Це той самий директор департаменту держзакупівель, у якого ще влітку проводили обшуки по справі щодо розкрадань 580 тис. доларів на амуніції для військових https://bit.ly/3j1aYrv.

Далі мало би бути так: або Резніков спростовує інформацію журналістів, оприлюднивши цей контракт з нормальними цінами, або Резніков оприлюднює заяву про відставку. Третього варіанут тут не має.

Голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін, ФБ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *