У воєнний час слід працювати ще якісніше

Іван Мунтян пропонує виділити безкоштовно гравій для ремонту узбіч міжнародної траси в Чернівецькій області

На передноворічній сесії облради голова фракції «Батьківщина» Іван Мунтян заявив про необхідність термінового ремонту узбіч міжнародної траси, яка веде до кордону з Румунією. Також він висловив пропозицію до керівництва ради і правоохоронців знайти можливість виділяти для цього безкоштовно гравій.

Влада почула, і ремонт розпочався. Але наскільки він ретельний? Про це Іван Мунтян написав на своїй сторінці у фейсбук.

«Днями, проїжджаючи міжнародною трасою, яка веде до кордону на Порубне, був приємно здивований, що там виконуються дорожні роботи. Адже зовсім недавно, на передноворічній сесії облради, звернувся до голови ОВА з проханням відреагувати на пошкодження дорожного полотна на тому напрямку: дороги і узбіччя просіли через навантаження від численних машин, які шикувалися в чергу до кордону. Пошкоджені ділянки потрібно було засипати – і це вже робиться! Дякую виконавчій владі за оперативність!

Але маю ще одне зауваження-пропозицію. Власне, я це також озвучував на сесії. Не зовсім правильно, що дорожники купують цей гравій за гроші. Тому вніс пропозицію, щоб у такий непростий час голова ОВА знайшов можливості дозволити для таких робіт надавати гравій безоплатно. Я пропонував керівнику ОВА разом з правоохоронцями розробити спрощений механізм такого постачання гравію.

Очевидно, що у воєнний час грошей на серйозніші ремонти доріг не буде, і це правильно – першочерговою зараз є армія і оборона. Тож чи не слід нам на місцях подбати про те, щоб заощаджувати кошти і якомога ретельніше берегти те, що маємо? За наявні кошти – закуповувати пальне, мастило (упевнений, що його бракує!), а також латати наявні ями, бо якщо це не робити вчасно, то у тріщини потраплятиме вода і дорога буде руйнуватися все більше. Це «хвороба», яку треба «лікувати» негайно, щоб уникнути більших проблем.

А гравій – розпорядженням голови ОВА! – передати дорожнім службам, бо їхніх грошей все одно не вистачить, щоб засипати пошкодження по всій довжині дороги. Вони і зараз посипають ним так, що добра хазяйка більше солі чи приправи до страви додає, аніж дорожники гравію на пошкоджені узбіччя.

Підхід, коли на будівництво нового немає коштів, натомість старе не бережемо від руйнації, в сьогоднішніх умовах неприпустимий!

…Тим часом свята позаду, тож потік важких машин до кордону знову зросте, і пошкодження, не засипані вчасно на дорогах та узбіччях, також будуть лише збільшуватися…»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *