«Повістки можуть вручати на Калинівському ринку, заправці, площі чи кав’ярні» – Осачук

«Легше здійснювати мобілізаційні заходи, коли на підприємстві працює 15 тисяч співробітників. Начальник мобілізаційного відділу відібрав 700 осіб і вони пішли служити до ЗСУ. У нас Буковина це край невеликих підприємств. Маємо десятки тисяч підприємців і спробуйте їх запросити до військкомату. Тому вручення повісток у таких місцях, це такий гнучкий спосіб ліквідації дефіциту комунікації, якщо хтось не знає, що армія потребує військових спеціальностей», – сказав під час нещодавньої пресконференції начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук.

Він навіть навів такий приклад, що коли священик має військову спеціальність, яку потребують ЗСУ, то його забирають до армії. Отож, коли громадянин сприймає повістку як покару, то це, за словами губернатора, і не його війна, і не його країна.

«Дорогі, ви знаєте, що війна буде тривати ще місяці. У нас потреба в спроможних воїнах буде наростати. Це не історія, яка завтра закінчується. Зараз випробування для всього українського народу як ми можемо на довгу дистанцію витримати ось це ресурсне виснаження. Це війна ресурсів. Ви знаєте, що окупант, росія, хоче спровокувати енергетичну кризу. Коли зараз нам тепло і спекотно, ми можемо довше собі дозволити такі позиційні бої. Але коли прийде знову холод, тоді відчує не тільки Україна, але й уся Європа. І це буде величезний виклик».

“Версії”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *