Справа проти Юлії Тимошенко про «кіотські гроші» закрита за відсутністю складу злочину

16

«Кіотські гроші» витрачав Янукович, а не Тимошенко», –  Тетяна Слюз

Генеральна прокуратура закрила кримінальну справу проти екс-прем’єра Юлії  Тимошенко за начебто витрачання «кіотських грошей».

Нещодавно на прес-конференції Голова Державної казначейської служби Тетяна Слюзпрокоментувала рух цих коштів від 2009 року до нинішнього часу.

«Уряд Юлії Тимошенко ніколи не витрачав «кіотські гроші» на будь-які цілі, вони в повному обсязі на спецрахунках були передані уряду Януковича, а справа проти Юлії Тимошенко є повністю сфальшованою і закрита Генеральною прокуратурою через відсутність будь-яких порушень з боку Юлії Тимошенко», – заявила Слюз.

Вона наголосила, що «кримінальна справа проти Юлії Тимошенко була закрита за відсутністю складу злочину.

«Це була повністю сфальшована справа проти головного політичного конкурента, це були заходи з нейтралізації опонентів Януковича-Азарова. Це були виключно політичні репресії проти політичного конкурента, репресії Януковича проти Юлії Тимошенко. Це була мильна бульбашка, яка розсипалася», – зазначила вона.

Тетяна Слюз нагадала також, що будучи народним депутатом, вона з′ясовувала ситуацію стосовно «кіотських грошей», і наголосила, що в казначейській служби і в правоохоронних органах є документи, що ці кошти лишалися на рахунках від часу надходження до відставки уряду Тимошенко.

Головний казначей пояснила, що від часу надходження 2009-го до квітня 2010-го урядом Юлії Тимошенко не використано жодної копійки «кіотських грошей».

«Усі кошти, які надійшли 2009-го, так звані «кіотські» гроші, 320 мільйонів євро, всі були на обліку і були передані новій владі Януковича-Азарова», – повідомила вона.

«Я хочу застерегти посадових  осіб, як слідчих, так і контрольних органів, які фальшували справу проти  Юлії Тимошенко. Всі вони повинні відповісти, яким чином вони сфальшували відповідні акти й довідки та яким чином були сфальшовані ці справи», – заявила Тетяна Слюз.

Вона нагадала також, що 2010 року в Україну приїздили представники японської сторони, які засвідчили, що кіотські кошти – 290 мільйонів від Японії та 30 мільйонів від іспанської  компанії – зберігаються на облікових рахунках, на які надійшли 2009 року.

Головний казначей розповіла, що далі так звані «кіотські гроші» практично в повному обсязі витратила влада Януковича.

«Після цього ці кошти використовували для свого збагачення наближені до Януковича структури. Тому тут є велика відмінність від прем’єра  Юлії  Тимошенко, яка залучила ці кошти, і урядом Януковича-Азарова, який використав їх не за цільовим призначенням», – підкреслила Тетяна Слюз.

За матеріалами інформ-агенцій

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *