Клічук та Осачук – про сирени, церковні дзвони, бомбосховища та магазини

Ще за кілька днів до того, як у Чернівцях прозвучала вночі сирена, сповіщаючи про повітряну тривогу, я звернулася до до двох пресслужб із запитанням про те, чи маємо ми гучномовці, що підсилюють сигнал.  Адже таких у Львові, приміром, понад 120. Моє питання було практично зігнороване.

Коли півень клюнув і звідусіль полетіли сигнали про те, що практично ніде не було чути сирен, всі прокинулися.

Як з’ясувалося зі слів міського  голови Романа Клічука, система оповіщення не обслуговувалася останніх 20 років. І це при тому, що Україна в стані війни вже 8-ий рік!

«Та вже за сьогоднішній день кількість сирен збільшили вдвічі», – наголосив під час сьогоднішнього брифінгу міський голова, зауваживши, що  будуть працювати над цим і далі.  Прикметно, що про повітряну тривого повідомлятимуть також і церковні звони.

Голова Чернівецької військово-цивільної адміністрації Сергій Осачук заспокоїв усіх буковинців під час брифінгу тим, що новий чат-бот «Оповіщення Буковина» всіх попередить про загрозу.

Щодо цієї заяви «приколювалися» не тільки буковинці, а й журналісти. Бо смарт-телефони – це не білизна, що є обов’язковою у гардеробі кожного.

Щоправда, з посади п. Самолюка, який відповідав за стан оповіщення, звільнили.

На жаль, не все гаразд було і з бомбосховищами. Тож керівництво міста серйозно взялося за налагодження та приведення їх до нормального стану. Принаймні сьогодні всі, хто за них відповідає, усували недоліки.

Очільники міста й області наголосили також, що у магазинах мають відпускати товар за картками. Якщо хтось відмовляється це робити, треба скаржитися до Продспоживслужби.

До слова, подібного варто вимагати й від аптек, бо деінде не хочуть відпускати ліки за картками, пояснюючи, що «таке нині у нас життя».

Людмила Чередарик, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *