Депутати – за, голова – проти

Сесія Кіцманської райради вимагає від президента припинити політичний терор, а голова ради не підписує звернення.

Сесія Кіцманської райради, яка відбулася напередодні Різдва, ухвалила звернення до Президента України В.Януковича та Голови ВРУ В.Литвина з приводу посилення політичних переслідувань в Україні. Ініціювала його фракція «БЮТ-Батьківщина».

У зверненні, яке виносилося на голосування кілька разів, висловлена стурбованість посиленням політичних переслідувань опозиції в Україні, пануванням однієї партії та політичним тиском на суспільство та ЗМІ.

Зокрема, наголошувалося що «будь-які вибіркові дії силових правоохоронних органів (арешт, затримання, примусовий обшук тощо) та органів податкової адміністрації, контрольно-ревізійного управління, інших дозвільних і контрольних організацій (позапланові перевірки, запровадження штрафних санкцій, зволікання із дозвільними документами) щодо членів і структур опозиційних політичних партій, громадських організацій та активістів, підприємців і підприємств, які відверто декларують свої політичні симпатії, будуть розцінюватися нами виключно в політичній площині – як політичні переслідування та репресії інакодумців».

Заяву підтримала більшість присутніх на сесії депутатів (30), зокрема, фракцій «БЮТ-Батьківщина», «Наша Україна» та «Свобода». «Фронт змін» підтримувати заяву відмовився.

Згодом голова Кіцманської райради Василь Ящук відмовився підписувати прийняту заяву, мотивуючи це тим, що, мовляв, «лічильна комісія припустилася помилки при підрахунку голосів», і йому «телефонують депутати і кажуть, що вони не зрозуміли, що саме голосувалося».

До складу Кіцманської райради було обрано представників дев’яти політичних партій. Найбільшу фракцію має «Батьківщина» – 13, у «Фронту змін» – 8 депутатів, «Нашої України» – 9, «Свободи» – 4, Народного руху – 2.

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *