Або ліки, або їжа

Придбати ці дві позиції одночасно пересічному українцю не по кишені. І влада про це знає.

Оскільки за п’ять місяців – вибори, влада активно демонструє турботу за власний електорат. Ось і цими днями Микола Янович Азаров обурювався тим, що ліки в Україні коштують в аптеках утричі дорожче, ніж у Польщі. А подекуди їх продають, за його ж словами, навіть у 10 разів дорожче. І справді, така ситуація не може не викликати обурення. А що коли додати, що середній заробіток українців утричі нижчий за те, що отримують поляки?!.

Одне слово, нарешті наша влада помітила людські негаразди, – з надією зауважить пересічний громадянин. І сподівання його на світле майбутнє зміцніло, коли він почув наступні заяви прем’єр-міністра. Адже поруч із визнанням ганебної аптечно-бізнесової практики, Азаров наголосив, що на місцях не мають права піднімати ціни на житлово-комунальні платежі, бо для цього, мовляв, немає жодних економічних причин.

Отож, все о’кей і ми, українці, як сало в шоколаді? На жаль, у реаліях все не так. А про те, що ціни на ліки в українських аптеках вищі навіть за загальноєвропейські, відомо всім, хто побував за кордоном. Більше того, знаю успішних приватних лікарів, які привозять ліки з сусідніх Польщі та Румунії й ними лікують. Пацієнти задоволені: по-перше, дешевше, а по-друге – результати кращі, бо підробок серед ліків, куплених за рубежем, не має.

…Про дороговизну українських аптек люди вже навіть не говорять. Визнали це апріорі, тож і обурюватися втомилися – зайве. Просто вмирають. Бо для більшості населення існує альтернатива – або їжа, або ліки.

Та, мабуть, про такий жахливий стан справ вперше (!) сказала перша особа (!) уряду, сам прем’єр-міністр. Але як сказав? У мене склалося враження, що почула виступ не прем’єра, а сусіда дяді Васі на зборах ветеранів ЖРЕПу. Глава ж уряду має говорити про інше: про те, як присікти цю ганебну практику. Бо раз уже визнали те, з чим людям доводиться жити протягом останніх 15-20 років, то скажіть одразу, які заходи вживаєте, щоби зупинити подбіне.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Або ліки, або їжа”