Десятеро найбагатших депутатів сукупно володіють вісьмома мільярдами (!) гривень

Четверо народних депутатів з фракції “Блок Петра Порошенка” увійшли до десятки найбагатших парламентаріїв.

Це випливає із рейтингу топ-10 найгрошовитіших депутатів 2017 року, який склав рух “Чесно”.

В організації порахували статки політиків, оприлюднені в їхніх деклараціях.

 

1-ше місце у рейтингу займає член БПП Олександр Урбанський (колишній директор судноремонтного підприємства “Дунайсудносервіс”, обирався в одному з округів на Одещині) – 2, 479 млрд грн.

2-ге – його однофракцієць Дмитро Голубов (підозрювався правоохоронними органами кількох країн в організації кіберзлочинів у банківській сфері, обирався в одному з округів на Одещині) – 2, 066 млрд грн.

Третє – Ігор Котвіцький з “Народного фронту” (ЗМІ пов’язують Котвіцького з бізнесом навколо уранових руд, йшов 48-м у списку) – 799 млн грн.

4-й – Віталій Хомутиннік з групи “Відродження” (володіє маслопереробним бізнесом, йшов по округу на Харківщині) – 555 млн грн.

5-й – В’ячеслав Богуслаєв з “Волі народу” (власник компанії “Мотор Січ”, обирався по “мажоритарці” у Запорізькій області) – 552 млн грн.

6-й – позафракційний Юрій Дерев’янко (займався продажем лікарських засобів, бізнесом мультиплікації, прокуратура звинувачувала його у несплаті податків, йшов по округу на Івано-Франківщині) – 445 млн грн.

7-й – Ярослав Дубневич з БПП (у січні НАБУ викрило 1,5-мільярдну схему компаній, пов’язаних з Дубневичами. Нібито незаконно заволоділи 300 млн “кубів” газу, обирався в окрузі на Львівщині) – 314 млн грн.

8-й – Максим Микитась з “Волі народу” (володіє будівельним бізнесом, обирався по “мажоритарці” на Чернігівщині) – 295 млн грн.

9-й – позафракційний В’ячеслав Константіновський (володіє мережею ­ресторанів “Пузата хата” і “Карт-бланш”, обирався по округу у Києві) – 281 млн грн.

Замикає десятку член БПП Гліб Загорій (колишній директор фармацевтичної фірми “Дарниця”, йшов 52-м у списку) – 254 млн грн.

Сукупно 10 найбагатших депутатів мають понад 8 млрд грн.

За матеріалами gazeta.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *