Кабмін скасував граничні суми витрат державних службовців

Купуйте, що хочете і за скільки хочете! Відтепер держуправлінці не зважатимуть на ціну, коли замовлятимуть нові автівки, обладнання, комп’ютери чи мобільні телефони.

Кабмін ухвалив постанову, якою скасував застосування граничних сум таких витрат до кінця цього року. Документ, зокрема, стосується держорганів, “залучених до реалізації комплексної програми державного управління”.

Нагадаємо, що після Революції Гідності, у березні 2014 року, Кабмін ухвалив постанову “Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету”, якою заборонив придбання меблів, побутової техніки, проведення ремонту, заповнення вакантних посад тощо і встановив ліміт на зарплати у розмірі 15 “мінімалок”. Але виписані тоді правила діяли недовго, пише газета «Експрес». Уже в жовтні минулого року уряд пом’якшив обмеження витрат на утримання держструктур, скасувавши згадану постанову й ухваливши нову — “Про ефективне використання державних коштів”. Інакше кажучи, чиновникам дозволили отримувати необмежені зарплати й купувати меблі, побутову техніку, автотранспортні засоби (але не легкові!) і так далі. Щоправда, з урахуванням тих-таки граничних сум витрат. Тепер, як бачимо, для деяких держструктур і вартісні обмеження скасували.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *