Як позбутися головного болю без ліків

 Якщо вас мучить головний біль, а ви не бажаєте гасити його таблеткою, озбройтеся простими методами:

  1. За сильного головного болю негайно відкладіть усі справи і лягайте: найпростіший спосіб швидко «перечекати» головний біль – це нічого не робити. Ляжте зручніше, закрийте очі. Вже за 20 хвилин відчуєте значне полегшення, а якщо пощастить, біль зовсім зникне.
  2. Не менш простий спосіб – випити склянку води. Часто саме це допомагає швидко й ефективно впоратися з головним болем без ліків і процедур: випийте склянку прохолодної води не поспішаючи, маленькими ковтками. Після чого можна прилягти на 10-15 хвилин, бажано в добре провітрюваній кімнаті.
  3. За головного болю можна прийняти теплу – не гарячу! – ванну. Для більшого ефекту скористайтеся ефірними оліями: м’ятною, лавандовою тощо. Можна насипати у воду морської солі. Помічний за головного болю й теплий душ: він допомагає зняти спазми. Можна зробити гарячу ванну для ніг, що відтягне кров від голови й знизить тиск крові в мозку.
  4. Можна також легко масажувати голову від чола до потилиці. Далі спрямовуйте рухи від тімені до вух, після того погладжуйте голову від маківки до потилиці й спускайтеся до шиї. Дуже важливо масажувати шию, аби зняти напругу з шийних м’язів і поліпшити кровообіг.
  5. З головним болем непогано справляються ефірні олії і мазі. Приміром, потрібно нанести трохи ментолової мазі на скроні й потилицю та почати масажні рухи. Підійде й в’єтнамський бальзам. Можна скористатися оліями цитрусових або розмариновою: вони мають заспокійливі властивості.
  6. Спокійна, тиха музика також допомагає, але не всім. Проте спробувати варто. Найкраще обирати інструментальні твори, бо тексти пісень можуть спровокувати їхнє обдумування – й посилення болю. Непогано відволікає сміх. Спробуйте подивитися кінокомедію чи гумористичну передачу: якщо почуватиметеся гірше, негайно вимкніть її.

За матеріалами korusna.info

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *