Рис від зайвої ваги

Японські науковці дійшли висновку, що вживання 150 г рису щодня допоможе позбутися від зайвих кілограмів, повідомляє harchi.info.

Дослідники вивчили раціон харчування і спосіб життя представників 136 країн. Громадяни тих держав, де їдять у середньому 150 грамів рису на день, виявилися більш стрункими. Натомість 10-кратне скорочення споживання цього злаку впливає на появу зайвих кілограмів.

Зв’язок між варінням рису і стрункою фігурою настільки міцна, що на неї не впливали інші чинники: спосіб життя, соціально-економічні чинники ризику, серед іншого рівень освіти, куріння, витрати на охорону здоров’я, валовий внутрішній продукт на душу населення і загальне споживання енергії.

Клітковина, поживні речовини та рослинні сполуки, що містяться в цілісному злаку, підсилюють почуття ситості і не дають переїдати. Крім того, у рисі міститься мало жиру й він не значно підвищує цукор у крові.

Проте вживання завеликої кількості рису веде до розвитку метаболічного синдрому (зокрема, закрепів) і діабету, повідомили дієтологи.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *