Ерготерапевти, масажисти, фізичні терапевти відновлюють поранених воїнів на Буковині

Відділення, в якому працюють лікарі фізичної та реабілітаційної медицини запрацювало в Чернівецькій обласній лікарні з ініціативи колективу закладу та його керівника.

Підрозділ реабілітації відкрився у відремонтованому корпусі, де замінили підлогу, сантехніку, двері та меблі. Лікарня придбала також обладнання для реабілітації вартістю майже 7 мільйонів гривень. Зокрема, медичну бігову доріжку, сходи-бруси, рейкову систему Luna EMG, яка є  багатофункціональним реабілітаційним роботом для відновлення моторики рук і ніг, стіл для ерготерапії, два масажні функціональні столи, один з яких передбачений для витягування хребта та ще низку фізіотерапевтичного обладнання разом із допоміжним інвентарем.

Показово, що ремонт та придбання обладнання зроблено за кошти медзакладу та благодійників.  У відділенні нині надають різні види реабілітаційної допомоги, такі як кінезіотерапія, фізична терапія, ерготерапія, фізіотерапія, медикаментозна терапія. Про це повідомила пресслужба Чернівецької обласної ради

Поцікавитеся, а чим займається, приміром, ерготерапевт? Це лікар, мета роботи якого — відновлювати втрачені навички самообслуговування та діяльності пацієнта у повсякденному житті, роботі та забезпечувати максимальну адаптацію людини до навколишнього середовища. А кінезітерапевт ‒ це також лікар, який спрямовує свої зусилля на лікування опорно-рухової системи пацієнта за допомоги комплексу спеціально розроблених фізичних вправ.

Сьогодні чимало наших воїнів потребують такого відновлення після отриманих на полі бою поранень та травм опорно-рухового апарату, контузій, а також інших неврологічних захворювань, зокрема і таких, як  інсульти, інфаркти тощо. Ще місць тому пораненим буковинцям на відновлення доводилося їхати до інших областей.  А тепер їх реабілітують на місці, вдома.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *