«Зірка космонавта Каденюка» – за активну роботу в сфері поширення знань про космічну діяльність в Україні…

28 грудня 2022-го у Червоній залі Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича відбулося урочисте нагородження в зв’язку з 25-ою річницею польоту першого космонавта України Леоніда Каденюка нагрудним знаком «Зірка космонавта Каденюка» від Аерокосмічного товариства України. Аерокосмічне товариство України імені космонавта Л.Каденюка — всеукраїнська громадська організація, яка об’єднує понад 75 підприємств і організацій аерокосмічного комплексу України. Товариство сприяє популяризації авіаційної та космічної діяльності, підтримці перспективних аерокосмічних проєктів, надає допомогу своїм колективним членам щодо впровадження високих технологій в народне господарство України, сприяє розвитку зв’язків з аерокосмічними товариствами інших країн, сприяє аерокосмічній освіті української молоді, проводить історико-музейну діяльність, розвиває та підтримує ветеранський рух. Едуард Івнович Кузнєцов один із ініціаторів створення у 2002-му році ВГО «Аерокосмічне товариство України» та  її незмінний  Перший віце-президент. Е.І. Кузнєцов – Почесний доктор Honoris causa Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича,  радник Голови Державного космічного агенства України, Перший віце -президент Аерокосмічного товариства України, Голова громадської ради при ДКАУ.

Протягом 25-ти років після історичного космічного польоту космонавта Леоніда Каденюка велика кількість працівників різних організацій і установ України долучилися до поширення інформації про цю подію, знань про космос, космічну галузь України, місію STS-87, космонавта Леоніда Каденюка. Це сприяло розвитку інтересу молоді до знань, формуванню у них активної життєвої позиції, вибору сучасних професій.

За активну роботу в сфері поширення знань про космічну діяльність в Україні, місію  STS-87, космонавта Леоніда Каденюка та в зв’язку з відзначенням 25-ої річниці  польоту першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка  нагородити нагрудним знаком «Зірка космонавта Каденюка»:

Горбачевського Володимира Миколайовича – заступника Голови Правління Чернівецького міського центру УМАКО  «Сузір’я»;

Кізіму Сергія Сергійовича – директора ліцею №14 м. Чернівці;

Марусик Тамару Володимирівну – проректорку Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича;

Мельничук Наталію Володимирівну – директорку музея Л.Каденюка в с.Клішківці Хотинського району Чернівецької області;

Сендульську Тамару Василівну, завідувачку відділом Чернівецької обласної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка;

Спориніну Тетяну Тадеївну – вчительку ліцею №11 м. Чернівці.

З привітальним словом до учасників заходу звернувся у відеозверненні  Перший віце-президент ВГО «Аерокосмічне товариство України» Е.І. Кузнєцов.

Нагороди  за дорученням Е.І. Кузнєцова присутнім вручав Віталій Васильович Яценко, директор Чернівецького центру юних техніків ім. Леоніда Каденюка.

Фільм «Космічні пригоди сузір’ївців» нагадав зустрічі, заходи  у музеї авіації та космонавтики, зустрічі  з Леонідом Костянтиновичем Каденюком у Чернівцях і Києві.

Як відмітили нагороджені, дана відзнака – це велика честь, відповідальність  і великий аванс для майбутніх добрих справ і дій.  І наш обов’язок – втілювати ідеї Л.К. Каденюка, першого космонавта незалежної України, дивовижної людини, легенди, людини великої мрії,  гордості української космонавтики.

©Вл.інф. , фото з архівів Чернівецького міського центру УМАКО «Сузір’я»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “«Зірка космонавта Каденюка» – за активну роботу в сфері поширення знань про космічну діяльність в Україні…”