«Чернівціводоканал»: у новий рік – з новими тарифами!

Від 1 січня у Чернівцях зростуть ціни на водопостачання та водовідведення.  Замість 27,912 грн сплачуватимемо 28,3 грн за кубічний метр: 19,1 гривні – за водопостачання, 9,18 гривні – за водовідведення

Нагадаємо також, що з лютого 2020-го тариф підняли з 17,34 грн до 19,88 грн.  А перед цим ціна на воду була 15 грн з копійками.

Водночас керівництво водоканалу, зокрема його начальник Андрій Колесник, каже, що це один найнижчих показників, який є «недостатнім» і «несуттєвим».  За  його словами «Тариф практично не зміниться. Він зросте лише на 1,29%».  Отож на пресконференції очільник підприємства озвучив присутнім ціни на воду, що їх затвердили в інших містах Західної України. Зокрема, «Луцькводоканал» – підвищення ціни на 6% (тариф 30 гривень), Івано-Франківськ – 6% (тариф 29 гривень), Хмельницький – 7% (тариф 29 гривень), Тернопіль – 15% (тариф 42 гривні), Рівне – 21% (тариф 39 гривень)», – повідомив Андрій Колесник.
Така ситуація, за поясненням начальника «Чернівціводоканалу»,  виникла тому, що підприємство не виконало свою інвестпрограму на 41 млн грн за попередні роки. Тож комунальникам від води доведеться вдаватися до дотацій міськвиконкому.
«Наразі водоканал функціонує за постійної підтримки міської ради і частину води за споживачів сплачує міська рада», – визнав Андрій Колесник. І тут виникає питання: чи у поза нормованих втратах води (майже 60% – таку цифру назвали попередники нинішньої команди водоканалу) теж винні споживачі? А у тих, хто допустився до такого, прізвищ і посад немає?
До слова, через півроку тарифи на воду переглянуть. І навряд чи вони будуть у бік зменшення.
І насамкінець: про якість води ми вже навіть не говоримо…

Вл.інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *