Іван Мунтян підсумував заключну сесію облради

Лідер буковинської «Батьківщини» розкритикував тих, хто «працюють на ворога» і пояснив позицію щодо УПЦ

На заключній сесії Чернівецької обласної ради голова фракції «Батьківщина» Іван Мунтян мав виступ, у якому заявив про позицію своєї політичної сили з різних питань.

Зокрема, він зауважив, що «у час, коли багато співвітчизників героїчно боронять свободу нашої країни на передовій, а інші, не покладаючи рук, допомагають їм із тилу – на превеликий жаль, залишаються і ті, хто працюють на ворога».

Він пообіцяв повернутися до цієї теми після Перемоги: «Хтось гине за нашу волю і незалежність, а хтось (і серед них трапляються люди з різних верств, у тому числі й ті, що в мундирах) займається чимсь цілком протилежним… І якщо зараз говорити про це не на часі, то після Перемоги буде саме доречно».

Також він додав, що «палиці в колеса» роботі влади намагаються вставляти деякі депутати – у тих справах, у яких, на переконання депутата, «в умовах війни не варто прискіпуватися».

«За життєдіяльність області сьогодні майже на 100% відповідає ОДА. Так, облрада може затвердити (або ні) подані ОВА програми, але це не більш як технічний момент. Саме в ОВА сьогодні є всі важелі, щоби принаймні допомогти людям, які цього потребують – а багато є таких, що взагалі ледве виживають. Тому я і фракція «Батьківщини» в облраді підтримуємо, щоби це було зроблено», – пояснює Іван Мунтян.

Він висловив упевненість, що коли закінчиться війна, «будемо жити зовсім в інших умовах, де зменшимо бюрократію і будемо менше писати і доповідати, а більше – робити конкретну роботу. І починати рух у цьому напрямку можна вже сьогодні». Керівник фракції «Батьківщина», приміром, подав пропозицію владі і правоохоронцям «оперативніше реагувати і приймати відповідні рішення щодо, скажімо, руслорегулюючих робіт, видобутий у результаті яких гравій можна спрямувати на терміновий ремонт тих ділянок доріг, де пошкодження можуть призвести до аварійних ситуацій чи навіть до жертв».

Згодом на своїй сторінці в мережі фейсбук Іван Мунтян пояснив позицію фракції щодо питання звернення до вищого керівництва держави стосовно заборони релігійних організацій із центром у Москві. Для тих, хто не розібрався, він наголосив, що це в жодному разі не є рішенням «заборонити церкву».

«Я сам є свідком того, як радянський режим колись забороняв вірити в Бога, збиратися для молитви і т. ін. Тому, можливо, я не цілком погоджувався із пропонованим текстом звернення. Але в цілому, гадаю, ми маємо довіряти нашій Службі безпеки, і та робота, яку вона проводить у напрямку безпеки області і держави, має бути підтримана. Не можемо допускати будь-якого впливу ворога на окремих людей, будь-яких зловживань, що могло би дестабілізувати ситуацію в краї.

Але обов’язково слід розрізняти віру в Бога – і тих, хто нею маніпулює на користь ворога.

А загалом, як людина з великим досвідом у місцевому самоврядуванні, хочу зазначити, що обласна рада обов’язково має залишатися колегіальним органом – таким, як це чітко зазначається в Конституції і законах. Це рада всіх – і керівництва, і провладних фракцій, і опозиції. Це не чиясь власність і не інструмент, який можна використати для задоволення власних амбіцій».

На завершення депутат побажав своїм колегам «і в новому році виконувати поставлені на них завдання, і попри всі складнощі – зробити все, щоби виправдати довіру людей, які цю раду обрали».

«Сподіваюся, що зробимо все можливе і навіть неможливе, щоб допомогти людям.

Здоров’я, успіхів і перемоги нам усім, а найперше – нашим воїнам-захисникам», – додав Іван Мунтян.

За матеріалами сесії Чернівецької облради та фейсбук-сторінки Івана Мунтяна

Фото “Чернівецький промінь”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *