На Буковині судитимуть екскерівника обласної лікарні за привласнений мільйон

Він привласнив понад мільйон гривень медичних засобів у  військовий час.

У результаті досудового розслідування слідчі поліції довели причетність Сергія Бродовського до привласнення отриманих, як гуманітарна допомога, медичних засобів та препаратів з метою власного збагачення. Наразі матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно колишнього генерального директора Чернівецької обласної клінічної лікарні скеровано до суду для розгляду.

Задокументували протиправні дії експосадовця співробітники підрозділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами СБУ під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

З’ясувалося, що, перебуваючи на посаді генерального директора обласної клінічної лікарні, чоловік отримав від іноземного благодійного фонду гуманітарну допомогу на суму майже 250 тисяч доларів США.

Під час документування незаконних дій посадовця правоохоронці виявили відсутність лікарських засобів на суму на суму понад 1 мільйон гривень. Серед них були медичні препарати, до складу яких входять психотропні речовини.

Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області зібрали доказову базу незаконної діяльності фігуранта та скерували матеріали провадження до суду. Експосадовцю інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частинами: *5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); *3 статті 308 (Викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За скоєне чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскація майна. Про це повідомив відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

 

А ще у місцевих ЗМІ повідомлялося, що коли з-за кордону прибули до Чернівців 5 машин швидкої медичної допомоги, то вони не потрапили на передову і навіть не були поставлені на облік до Чернівецької ОВА, а перейшли одразу ж у власність благодійної  організацію «Невідкладна хірургічна допомога Буковини», керівником якої був  – хто б міг подумати –  головний лікар Чернівецької обласної клінічної лікарні Сергій Бродовський. Зрозуміло, його БО почала надавати платні послуги з перевезення хворих…

Варто згадати і про те, що Сергія Бродовського призначив на посаду в.о. головного лікаря обласної клінічної лікарні своїм протизаконним розпорядженням голова Чернівецької ОВА Сергій Осачук, перебравши на себе повноваження обласної ради, на що адекватно зреагувала обласна ради та її голови. Натомість нині п.Осачук роз’їжджає фронтами та світами, практично щодня виставляючи свої світлини на своїй фейсбук-сторінці. Так, нещодавно він був у Бахмуті (і не вперше), фотографував наші танки, а вже зараз дає інтерв’ю австрійській газеті тощо.

Логічно, що «Версії», бачать, і гадаємо, не тільки вони, що, завдяки скандальному призначенню Бродовського Осачуком, простежується певний зв’язок між ними. Тому дивує, чому правоохоронці не поставлять бодай кілька запитань колишньому начальнику ОВА…  

«Версії»

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *