На Буковині закривають на карантин школи й дитсадки: епідпоріг ще не перейшли

На позачерговому засіданні комісії з питань ТЕБ і надзвичайних ситуацій Новоселицької ОТГ через перевищення епідпорогу на ГРВІ прийнято рішення призупинити освітній процес від 29 січня 2020 року до 7 лютого 2020 року в дошкільних підрозділах навчально- виховних комплексів сіл Слобода, Рингач, Маршинці, Котелеве,  Щербинці та  Новоселицькому ліцеї.

За словами в. о. начальника відділу освіти РДА Анжели Довганюк  в районі вже не працюють Чорнівський НВК разом із дошкільним підрозділом і Черленівська ЗОШ. І спостерігається тенденція до збільшення навчальних закладів на межі перевищення «епідпорогу». В Мамалигівській ОТГ «на карантин» закривають дитсадок у с. Стальнівці, у  Магалі – Магальську ЗОШ, повідомляє Район-інфо.

Складна епідситуація і на Хотинщині, де навчальний процес тимчасово призупинили в Анадольському, Бочковецькому, Круглицькому Рукшинському, Малинецькому  та інших НВК, а також у Хотинській ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 (20,0% від загальної кількості дітей), Хотинській гімназії (19,5% від загальної кількості дітей). Карантин триватиме тут від 27 січня по 3 лютого, повідомили у Хотинській РДА.

– Медики рекомендують вважати критичною ситуацію, коли відвідуваність менше 20% від кількості дітей. У нас поки такого немає, – коментує Сергій Мартинюк, начальник управління освіти м. Чернівців. – Відомо, що частково припинили навчання заклади освіти у восьми областях та у трьох обласних центрах. Якщо ми сягатимемо межі – теж діятимемо радикально.

За словами лікаря-епідеміолога, завідувача відділенням Чернівецького обласного лабораторного центру Юрія Падурару, освітяни спільно з місцевою владою в окремих випадках самостійно приймають рішення про припинення виховного процесу, якщо відвідуваність різко падає. Це дозволяє запобігти розповсюдженню вірусів ГРВІ та масштабному спалаху у дитячих організованих колективах.

Загалом у краї епідситуація нижча від епідемічного порогу. Втім, як засвідчують спеціалісти, відбувається поступове наростання захворюваності, і прогнозується її збільшення в лютому.  

За твердженням медиків, у групах ризику щодо важких форм грипу і смертей від нього перебувають діти до 5 років, вагітні, літні особи понад 65 років, а також медпрацівники та контактні з хворими на грип особи. Ці групи підлягають щепленню, аби вберегти себе та інших.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *