Кожний колір має власну частоту енергетичних коливань. Кольори, властиві нашим чакрам, відповідають за різні частини нашого організму, на які вони найбільше впливають. Таким чином, кожному органові відповідає певний колір.
Дотримуючись кольорової дієти, ви матимете усі необхідні вітаміни і живильні речовини. Кожний продукт надаватиме сили, очищуватиме й лікуватиме чакру, за якою він «закріплений».
Поверхня продукту зазвичай має той колір, до якого він весь може бути віднесений.
Червоне – від депресії
Помідори, малина, полуниця, вишня, червоні сорти яблук наповнюють нас енергією. Покращується засвоєння харчів і виведення токсинів з організму. Червоний колір стимулює до досягнення життєвої мети, додає мужності та певності в собі. Ви можете позбавитися депресії, додавши до раціону червоних продуктів. Оскільки червоне – наша основа, він допомагає нам бути більш ґрунтовними, стабільними, сильними. Він стимулює надниркові залози, забезпечуючи нам життя, незамінний для тих, хтозавжди мерзне, потерпає від анемії, порушень складу крові.
Помаранчеве – для крові і травлення
Морква, апельсини, обліпиха, персики, абрикоси, дині, помаранчеві кабачки й гарбузи наповнюють енергією, зміцнюють імунну систему, покращують циркуляцію крові і травлення. Помаранчевий – колір, що зігріває, випромінює радість і позбавляє негативних емоцій. Він пов’язаний також із нашою сексуальністю і статевими органами. Помаранчеві харчі схиляють нас до спілкування, оптимізму і творчості, породжують нові ідеї. Він добре впливає на фізичний та розумовий розвиток, позитивно відбивається на органах травлення.
Жовте – для настрою та знань
Жовтий – колір веселий, він оточує нас теплом, радістю і сміхом, змушує простіше дивитися на життя. З ним приходять знання й мудрість, він допомагає нам розширювати розумовий обрій. Жовте потрібне для підтримання нервової системи, воно безпосередньо пов’язане також із травленням, печінкою та кишечником. Жовта слива та алича, перці та патисони, жовта малина, банани, пшоно забезпечують діяльність мозку, розвиваючи мислення, тому дуже важливо додавати їх до раціону під час навчання. Завдяки очисній властивості, цей колір покращує стан шкіри. Він допомагає при недугах, пов’язаних з нервовою системою.
Зелене заспокоїть
Зелений – колір гармонії. Зелені харчі позитивно впливають на серце, артеріальний тиск, покращують роботу легень. Капуста в усіх видах, зелений салат, кріп, селера та петрушка, перець і помідори, зелені яблука тощо додають вам почуття нового й свободи духу, допомагають позбавлятися стресів, емоційного напруження й головних болів.
Фіолетове для духовності та проти безсоння
Фіолетовий колір завжди тісно пов’язаний із духовним. Баклажани й темний буряк, сливи, темні сорти винограду, деякі сорти капусти покращують розумові здібності, налаштовують на роздуми, зміцнюють і підтримують центральну нервову систему й мозок, дуже важливі для психічного здоров’я. Це дуже заспокійливий і навіть «вимикальний» колір, дуже важливий у нічний час. Тим, хто потерпає від безсоння, варто з’їдати на вечерю щось фіолетове.
Коричневе відкриє «третє око»
Цей колір вносить у наше життя ясність і дозволяє нам краще бачити, і не лише зором, але й інтуїцією. Він відповідає за такі людські якості, як співчуття, обережність, чесність. Контролює щитовидну залозу, впливає на розумові й фізичні здібності. Збільшити споживання гречки, чаю, кави, какао дуже просто. Це допоможе при очних недугах, ЛОР-захворюваннях, очистить шкіру та легені.
Веселка на цілий день
Оскільки різні кольори так по-різному впливають на нас, то варто концентруватися на певному кольорі у певний час. Наприклад, увечері та вночі заспокійливий та розслаблювальний фіолетовий доречніші, ніж збудливий червоний. Свіжий зелений та жовтий просто ідеальні для ранку. Золоте, помаранчеве й червоне забезпечать вас необхідною єнергією на весь день.
Контролювати колір харчів – може, кумедний, але дієвий спосіб догляду здоров’я. Особливо це підходить дітям, яких буває так важко нагодувати.
Дмитро ЦАРЕНКО, «Версіі»