9 найкорисніших напоїв

Напої – важлива складова не тільки раціону, а й здоров’я. Але чи всі напої корисні? Та які з них більшою мірою містять корисні для організму речовини, вітаміни і мікроелементи.

 

 № 1 – гранатовий сік.

Він безперечний переможець у конкурсі найкорисніших напоїв. Бо підвищує гемоглобін у крові, позбавляє від анемії. Володіє вираженою сечогінною дією, допомагає боротися з гіпертонією (підвищеним кров’яним тиском). У гранатовому соці міститься калій, корисний для серця. І, звичайно ж, свіжовичавлений сік граната є сильним антиоксидантом. Але його не рекомендують вживати в чистому вигляді, тому треба його розбавляти кип’яченою водою або іншим соком, наприклад, морквяним чи буряковим.

№ 2 – червоне вино.

Приємно пити сухе червоне вино усвідомлюючи, що отримуєш не тільки задоволення, але і користь. Друге місце червоного вина в рейтингу найкорисніших напоїв обумовлено тим, що антиоксиданти, які містяться в ньому, сприяють руйнуванню ракових клітин зсередини, а також посилюють ефективність хіміотерапії і променевої терапії в період лікування онкологічних захворювань. Червоне вино підвищує апетит і допомагає перетравлювати важку м’ясну їжу. Воно має антиалергічну і бактерицидну властивості. Максимальна щоденна доза сухого червоного вина не повинна перевищувати двох склянок, тільки в такому випадку воно принесе користь.

№ 3 – виноградний сік.

Він не лише сприятливо впливає на діяльність серця, а ще й зменшує кров’яний тиск. Виноград багатий на пектинові речовини, які знижують рівень холестерину в крові. Білий і світлий виноградний сік містять багато заліза, що допомагає швидко зняти втому. Темний виноградний сік, навпаки, знижує рівень заліза в організмі, але в його складі величезна кількість органічних кислот, таких як лимонна, винна, яблучна, щавлева, мурашина, пектинова, янтарна, кремнієва тощо. Виноградний сік знижує ріст і поширення ракових клітин в організмі. А пігменти, що містяться у виноградному соці, підвищують імунітет.

№ 4 – чорничний сік.

Чорниця є дуже корисною для очей, і тому сік із неї прискорює процес оновлення сітківки ока, підвищує гостроту зору при так званій «курячій сліпоті», тобто поганому зору в сутінках і темноті. У чорничному соці міститься велика кількість антиоксидантів. Крім цього він застосовується як протизапальний, протиспазматичний, знеболювальний та загальгозміцнювальний засіб. Цей сік нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту.

№ 5 – сік черешні.

Він має виражені тонізуючі та в’яжучі властивості, покращує травлення, а також корисний при ревматичних хворобах. Сік черешні володіє відмінним сечогінним, жовчогінним й судинозміцнювальним ефектом. Також має очисні та протианемічні властивості.

№ 6 – сік ягід асаї.

Це тропічна ягода, яка є не лише потужним антиоксидантом, але й сприяє продовженню молодості та довголіття. Сік з ягід асаї має дуже низький вміст цукру, але він підвищує працездатність та імунітет, покращує травлення, зміцнює серцевий м’яз. Сприяє він також підвищенню сексуальної функції.

№ 7 – журавлиний сік.

Журавлина має унікальні цілющі властивості, бо містить велику кількість вітаміну С, органічних кислот, цукрів та пектинових речовин. Журавлиний сік допомагає запобіганню інфекцій сечовивідних шляхів, завдяки чому може стати надійною профілактикою циститу. Корисним він є і при підвищенні температури та запальних процесах. Має виражену антисептичну дію. Його застосовують при застудах, гіпертонії і навіть різних хворобах шкіри.

№ 8 – апельсиновий сік.

Він незамінний у профілактиці авітамінозу та застудних захворювань. Сприяє зниженню кров’яного тиску, зміцнює судини, покращує склад крові, стимулює апетит і травлення, активізує роботу клітин головного мозку. Цей сік стимулює обмін речовин у клітинах, зміцнює імунітет і знищує бактерії, що робить його цінним протизастудним засобом.

№ 9 – чай.

Він володіє не тільки антиоксидантною властивістю, а й сприяє зміцненню імунітету, здоров’ю серця і печінки. З його допомогою можна боротися із зайвою вагою і, навіть, зміцнювати зуби.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *