Заява Франца Федоровича

Заява

Франца Федоровича

депутата Чернівецької обласної ради (фракція Партії Регіонів)

З березня цього року в інтернет-виданні «Реальна політика» (http://rpl.net.ua/) з’явилось повідомлення провокативного змісту під назвою «Закарпатські регіонали бунтують проти розігрування «етнічної карти»».

Згодом це повідомлення було передруковано на окремих сайтах Буковини.

Викликає подив, що жоден із журналістів цих видань не спробував зв’язатись зі мною з метою отримання коментарів, не кажучи вже про те, що сама назва матеріалу мала б викликати сумнів щодо правдивості викладеного. Адже, як на мене, між Закарпаттям і Буковиною така ж різниця, як, скажімо, між Люксембургом і Ліхтенштейном.

У зв’язку із вище зазначеним змушений повідомити, що жодне слово у цій публікації не відповідає дійсності.

Ні для кого не є секретом, що упродовж багатьох років мене і народного депутата України Івана Попеску пов’язує тісна співпраця у питаннях транскордонного співробітництва, підтримки національно-культурних товариств в області, у тому числі румунських, створення на Буковині вільної економічної зони, ліквідації наслідків стихійного лиха та багатьох інших..

Вважаю, що напередодні можливих дострокових як парламентських, так і президентських виборів, хтось намагається внести розкол в партійні лави обласної організації Партії Регіонів, яка на відміну від багатьох інших представлених на Буковині політичних сил залишається згуртованою і потужною командою.

Викликає занепокоєння той факт, що інструментом для цього вибрано найбільш небезпечний фактор – етнічний.

Переконаний, що цього не слід робити, оскільки досвід багатьох країн, які пройшли горнила етнічних конфліктів, війн, повинен був би змусити доморощених «горе-політиків» думати над наслідками своїх вкрай небезпечних дій для суспільної злагоди у такому міжнаціональному регіоні, як Буковина.

Щиро вірю, що буковинська громада, яка завжди сповідувала зваженість, толерантність у національних питаннях, не поведеться на цю брудну провокацію тих, хто заради досягнення надуманої мети не вибирає засобів.

Сподіваюся буковинці, які підтримують цінності, що сповідує наша партійна організація, мої партійні колеги не звертатимуть уваги на подібні провокації, які, на превеликий жаль, у реаліях сьогодення можуть з’являтися і надалі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *