У місті буде вода. І не буде стихійної торгівлі на вул. Зеленій

1

Про це Олексій Каспрук повідомив на черговому брифінгу.

– На міській землі спритні ділки влаштували шахрайську схему: люди торгують на землі, що належить місту, а гроші платять невідомо кому, – каже Олексій Каспрук. – Ми здійснили рейд і виявили, що всі торговці (їх близько сотні!) на вулиці Зеленій мали чеки про оплату торгового місця. А це від 50 до 100 гривень з кожного. Та жодна копійка не потрапляє до бюджету міста. Хочу наголосити: у Чернівцях не буде торгівлі з асфальту без дотримання санітарних вимог! Із цієї ситуації бачу два виходи: або ми створюємо на цьому місці комунальний ярмарок з туалетом, охороною, вивозом сміття тощо, або оголошуємо конкурс на оренду цієї ділянки землі.

Гострим залишається також питання водопостачання. Адже через борги перед «Чернівціобленерго» вже вимкнено кілька насосів водоканалу. Чернівчани бояться, що від дня на день можуть залишитися без води.

– Найбільша проблема водоканалу – втрати води. Після тривалих перемовин начальник «Чернівціводоканалу» Володимир Андрущак написав заяву на звільнення за власним бажанням. Нині його обов’язки виконує перший заступник, – повідомив Каспрук. – Уже складено бюджет і від серпня розрахунки водоканалу за спожиту електроенергію увійдуть в нормальний графік. А поки що борги допоможе перекрити Калинівський ринок: він надасть позику. Тож сподіваюся, чернівчани без води не залишаться.

Олена ТИМОФІЙЧУК, «Версії»

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *