Відновлено дюкерний перехід газопроводу через Прут

Дві нитки нового переходу газопроводу через річку Прут діаметром 325 мм, будівництво яких було розпочато 3 лютого цього року, вже випробовано. Наразі ведуться роботи з відновлення берегової частини газопроводу. Про це повідомив директор Чернівецької філії ДП « Укргазмережі» Іван Козар.

Загальна протяжність нового дюкера газопроводу через р.Прут становитиме майже 1200 м. Загальна вартість відновлювальних робіт – майже 9 млн грн.

Будівництво нового дюкерного переходу газопроводу через Прут веде львівське ЗАТ «Нафтогазбуд». Роботи розпочаті у лютому цього року, коли рівень води у річці став оптимальним для їх проведення. Об’єкт є складним, оскільки його будівництво доводиться вести в умовах низьких температур на гірській річці зі швидкою течією та різкими змінами рівня води.

До початку будівельних робіт на замовлення Чернівецької філії ДП «Укргазмережі» ВАТ «Геотехнічний інститут» провів геолого-вишукувальні роботи берегів та дна річки Прут. Вартість цих робіт становила 51 675 грн. Ще понад 164,5 тисяч гривень витрачено на проектно-кошторисну документацію, яку виготовила Чернівецька філія інституту «НДІпроектреконструкція».

Дві нитки дюкерного (підводного) переходу газопроводу високого тиску через річку Прут в м. Чернівці діаметром 325 мм загальною протяжністю 1050 м. було пошкоджено у липні минулого року під час повені. Для упередження масштабної аварії працівники Чернівецької філії ДП «Укргазмережі» припинили газопостачання пошкодженої ділянки газопроводу.

Для забезпечення безперебійного газопостачання споживачів південної частини міста в опалювальний період силами Чернівецької філії ДП «Укргазмережі» було відновлено одну нитку дюкерного переходу за тимчасовою схемою.

У лютому, коли рівень води у р.Прут став максимально низьким, було розпочато роботи з будівництва нового дюкера на місці зруйнованого та поновлення цієї ділянки газопроводу.

Повне відновлення цього об’єкту дасть змогу забезпечити безперебійне та безаварійне газопостачання підприємств, населення та котелень Чернівців.

Прес-центр Чернівецької міської ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *