Запитай владу про те, що тебе хвилює!На відповідь їй дається 5 днів

Щомісяця мільйони громадян України, які працюють, віддають у вигляді податків кровно зароблені гроші. Це є нібито платою за цивілізацію – так нам кажуть. Але ж куди ідуть ці кошти? Тисячі і тисячі з нас ставили це питання собі. Ті ж, що наважувалися спитати, не отримували відповіді.

Та 9 травня вступив у силу закон України «Про доступ до публічної інформації». І все змінилося. Тепер кожен громадянин має право спитати владу і отримати вичерпну та правдиву відповідь на своє запитання.

Журналіст, приміром, може дізнатися, які соціальні програми фінансуються з бюджету міста чи області. Підприємець – коли і на яких засадах буде проводитись той чи інший державний тендер. Робітник поцікавиться, чи планується ремонт дороги на його вулиці і скільки на це передбачено коштів? Лікар захоче дізнатися, скільки виділено на профілактику грипу в цьому році, і що з цих грошей отримає його лікарня. А військовий захоче побачити генеральний план забудови міста, щоби знати, чи передбачене в ньому житло для сімей військовослужбовців? Викладач розбиратиметься з послугами ЖРЕПу та тарифами на житлово-комунальні платежі. А селянин запитає, кому насправді належить земля в його селі і коли сільрада розгляне питання про приватизацію його ділянки!

У влади є 5 днів, щоби відповісти на запит. Час пішов!

Оскільки українці – народ роботящий, то, сподіватимемося, що і чиновники наші встигатимуть оперативно відповідати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Запитай владу про те, що тебе хвилює!На відповідь їй дається 5 днів”